"Foxconn" jau šobrīd ražo "Nokia N1" planšetdatoru, kas darbojas ar "Android" operētājsistēmu un ir pirmais somu tehnoloģiju uzņēmuma licencētais produkts pēc savu mobilo tālruņu nodaļas pārdošanas amerikāņu tehnoloģiju gigantam "Microsoft".

"Nokia N1" ir ļoti veiksmīgs produkts Ķīnas tirgū, kā pirmās partijas izķēra pāris minūšu laikā. Tāpat šis "Nokia" produkts ieguvis labākā "Android" planšetdatora balvu Ķīnā. Tagad "Nokia N1" ir pieejams vēl arī Taivānā. Neskatoties uz to, ka "Nokia" solīja šo produktu ieviest vairākos pasaules tirgos, šī vairāk nekā pusgada laikā tas nav izdarīts.

Savukārt "Nokia" jauno viedtālruņi, pēc provizoriskas informācijas, sākotnēji tirdzniecībā nonāktu Ķīnā, Indijā un dažās Eiropas valstīs. Vēl līdz gada beigām "Nokia" organizēs globālu tirgvedības kampaņu un izveidos jaunas produktu interneta mājaslapas.

Atgādinām, ka 2013. gada septembrī "Microsoft" iegādājās "Nokia" mobilo tālruņu ražošanas struktūrvienību par 7,2 miljardiem ASV dolāru. Vienošanās paredz, ka somu "Nokia" savu vārdu uz viedtālruņiem nedrīkst izmantot līdz 2015. gada beigām. Savukārt līdzšinējie "Lumia" sērijas viedtālruņi, kas darbojas ar "Windows Phone 8" operētājsistēmu, tika pārzīmoloti ar "Microsoft" nosaukumu.