"Es uzskatu, ka konsolidācijas process turpināsies - Eiropā drīzāk ir pārāk daudz nevis pārāk maz uzņēmumu," Frankfurtē notiekošās konferences ietvaros sacīja Etingers.

Viņa komentārs atšķiras no daudz striktākās pozīcijas, par ko nesen paziņojusi ES Konkurences komisāre Margarēte Vestagere, kas ieviesa nozarē trauksmi par to, ka konsolidācijas vilnis varētu strauji beigties.

Vestagere, kas stājās amatā pagājušajā gadā, pēkšņi izjauca dāņu darījumu starp "TeliaSonera" un "Telenor", pamatojot to ar bažām, ka šāds darījums varētu radīt cenu paaugstinājumu patērētājiem.

Šī bija pirmā reize, kad šāda veida darījums tika pārtraukts kopš telekomunikāciju uzņēmumu apvienošanās un iegādes darījumu viļņa sākuma pirms diviem gadiem, kas mainījis tirgus ainu visā Eiropā, sākot no Vācijas, beidzot ar Spāniju.

Lielbritānija turpretim trešdien deva zaļo gaismu "British Telecom" (BT) darījumam, kura ietvaros uzņēmums iegādāsies mobilo telekomunikāciju operatoru EE par 12,5 miljardiem britu mārciņu (19 miljardi dolāru). Šī darījuma rezultātā tiks izveidots valstī lielākais platjoslas, fiksēto līniju un mobilo pakalpojumu spēlētājs.

Jautāts par Vestageres pieeju, Etingers sacīja: "Viņa liek lielas cerības uz piedāvājuma dažādību un konkurenci, tas ir viens no būtiskajiem faktoriem. Vēl viens nozīmīgs faktors ir tāds, ka mums nepieciešami konkurētspējīgi uzņēmumi, kas ir pietiekami lieli globālās konkurences apstākļos."

Ziņots, ka telekomunikāciju uzņēmuma "Bite" vadītājs Freds Renčaks nozarei prognozējis visai drūmu nākotni. Viņš sacīja, ka nākamajā desmitgadē ES regulas pilnībā un uz neatgriešanos izmainīs Eiropas telekomunikāciju tirgu, pēc desmit gadiem nebūs ne "Bites", ne arī LMT un "Tele2".

"Delfi" jau ziņoja, ka telekomunikāciju operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) valdes priekšsēdētājs Juris Binde nepiekrīt sava konkurenta "Bite" vadītāja Freda Renčaka prognozēm.

""Bite" vadītāja izteikumus varētu raksturot rakstnieka Marka Tvena vārdiem: "Ziņas par manu nāvi ir nedaudz pārspīlētas." Mūsdienu tendences nozarē vairāk saistās uz tehnoloģiju, nevis uzņēmumu konverģenci," skaidroja Binde.