norāda "Reuters", šāda tipa uzbrukumi attiecināmi uz bezvadu datorpelēm bez "Bluetooth" atbalsta. Hakeri vērsuši uzmanību tam faktam, ka "saziņa" starp datorpeli un datora raidītāju nav aizsargāta. Šis novērojums mudinājis izmēģināt teoriju praksē jeb piespēlēt upurim pelītes vietā raidītāju, kuru var viegli iegādāties "eBay" par nieka 10-20 dolāriem.

Triks nostrādāja — ar speciāla koda palīdzību drošības pētnieki veiksmīgi "pārliecināja" upura datoru, ka tā ir leģitīma bezvadu ierīce. Pēcāk, sūtot mērķa datoram dažādas komandas, — datoram ir vienalga, kas tieši ir pieslēgts, pelīte vai klaviatūra, kas tikai izliekas par datorpeli, komandas tāpat tiks izpildītas.

Izmantojot šo iespēju, hakeri var darīt visu, kas vien ienāk prātā. Piemēram, nospiest "Windows+R", pēcāk ievadīt "iexplore.exe", nospiest "Alt-D", atvērt jebkuru mājaslapu, piemēram, "http://lejupielādētsliktuprogrammu" un instalēt to. Turklāt visu to iespējams automatizēt tā, lai uzlaušanas process uzsāktos ar vienu klikšķi un tiktu paveikts vien pāris sekundēs.

Pēc "Bastille" pārstāvju vārdiem, šādu triku var paveikt ar lielāko daļu bezvadu datorpeļu, kas neizmanto "Bluetooth". "Izstrādātāji nekodē informācijas straumējumu starp pelīti un datoru," viņi norāda. Tiesa, daži izstrādātāji jau sākuši atjaunot draiverus, bet uz speciālistu aizrādījumu atsaukušies ne visi.

Jāatzīmē, ka šāds uzbrukuma veids ir samērā specifisks un var tikt izpildīts tikai tajā gadījumā, ja uzbrucējs ir pārliecināts, ka viņa mērķa ierīce ir pieslēgta šādai viltus datorpelei. Turklāt parastās radio signāla pelītes pamazām pamet tehnoloģiju tirgu, un to skaits ar katru dienu sarūk, jo liela daļa izstrādātāju pāriet uz drošāko "Bluetooth" variantu.