"Windows 10" šobrīd ieņem ceturto vietu pasaulē izmantoto datoru operētājsistēmu reitingā, apsteidzot visas "Linux" un "Apple OS X" versijas saskaņā ar "Net Applications" datiem.

Joprojām pasaulē izplatītākā datoru operētājsistēma ir "Windows 7", ko augustā izmantoja 57,67% interneta apmeklētāju. Salīdzinājumā ar jūliju, "Windows 7" lietotāju skaits sarucis par vairāk nekā trim procentpunktiem.

Otra izplatītākā operētājsistēma pasaulē ir "Windows XP", kuru augustā izmantojuši 12,14% datorlietotāju. Interesanti, ka tas ir kāpums par 0,42% salīdzinājumā ar jūliju. Savukārt trešo populārāko operētājsistēmu "Windows 8.1" augustā lietoja 11,39% interneta apmeklētāju, kas ir kritums par aptuveni diviem procentpunktiem salīdzinājumā ar jūliju.

"Microsoft" pirms nepilnas nedēļas oficiāli paziņoja, ka "Windows 10", kas ir pieejams kā bezmaksas atjauninājums esošajiem "Windows 7" un "8.1" lietotājiem, jau ir uzstādīts vairāk nekā 75 miljoniem datoru un planšetdatoru. "Microsoft" prognozē, ka tuvāko trīs gadu laikā pasaulē būs vairāk nekā miljards ierīču, kas darbojas ar "Windows 10".