"Samsung" parādījis divus jaunās "Galaxy Tab S2" saimes pārstāvjus – 9,7 collu (389 g) un astoņu collu (265 g) planšetdatoru ar "Super AMOLED" ekrānu, kā izšķirtspēja ir 2048 reiz 1536 pikseļi.

Lielākais no "Samsung" planšetdatoriem gabarītos ir gandrīz tāds pats kā "iPad Air 2", ko amerikāņi prezentēja pērnā gada rudenī – tam ir tāds pats ekrāns, turklāt pats planšetdators ir par 46 gramiem vieglāks.

"Samsung Galaxy Tab S2" aprīkoti ar astoņkodolu procesoru (četri no kodoliem darbojas ar 1,9 GHz takts frekvenci, bet pārējie četri – ar 1,3 GHz), trīs gigabaitu operatīvo atmiņu un vai nu 32 GB, vai 64 GB iebūvēto atmiņu, kura vajadzības gadījumā palielināma ar "microSD" zibatmiņas karti.

Abi "Samsung" jaunie planšetdatori darbojas ar "Android" operētājsistēmas jaunāko versiju "Lollipop". Līdzīgi kā "iPad" gadījumā, arī "Samsung" planšetdatoram ir pirkstu nospiedumu lasītājs lietotāja autorizācijai.

Šie "Samsung" planšetdatori pieejami kā "Wi-Fi", tā arī "Wi-Fi" plus "4G" versijās. Tirdzniecībā "Samsung Galaxy Tab S2" nonāks augustā. Ierīču cena pagaidām netiek atklāta.