Kādu dienu 2013. gada oktobra sākumā Ross Viljams Ulbrihts izgāja no mājas, kuru īrēja kopā ar paziņām Sanfrancisko (viņš par savu istabu maksāja tūkstoš dolāru mēnesī – vienmēr skaidrā naudā) un devās uz publisko bibliotēku, kur viņš zinātniskās fantastikas nodaļā apsēdās pie galda un atvēra savu klēpjdatoru.

Kad ap pulksten trijiem bibliotēkas darbinieki sadzirdēja blīkšķi iekštelpās un devās skatīties, vai kādam nav palicis slikti, tad ieraudzīja baisu ainu – vairāki civilajā apģērbā tērpti cilvēki pie grīdas bija piespieduši Ulbrihtu, bet pārējie tikmēr "rakājās" pa viņa klēpjdatoru.

FIB aģenti sekoja Ulbrihtam, kuru uzskatīja par narkotiku tirdzniecības servisa "Silk Road" īpašnieku, nogaidīja, kad viņš ieslēgs savu klēpjdatoru un ievadīs paroli, bet pēc tam novērsa viņa uzmanību, ātri atņēma datoru un pašu aizturēja. Federālie aģenti izveda Ulbrihtu no bibliotēkas, iesēdināja automobilī un aizveda.

Pat viņa vecākiem notikušais bija liels pārsteigums. Protams, viņi zināja, ka dēls ir ideālists, gudrs cilvēks, kurš ieguvis divas augstākās izglītības un atvēris savu uzņēmumu "Good Wagon Books", kas attīsta ideju par patiesi brīvu tirgu – interneta portālu, kur cilvēki var pārdot jebko bez jebkādas kontroles. Bet rezultātā – apsūdzības par narkotiku izplatīšanu, dokumentu viltošanu un slepkavību pasūtīšanu...