Līdztekus uzlabotai aizsardzībai no tradicionālajiem kiberdraudiem, piemēram, pikšķerēšanas un ļaunprogrammatūrām, jaunajā izstrādājumā ir ietvertas īpašas funkcijas lietotāju privātās dzīves aizsardzībai un konfidencialitātes saglabāšanai.

Pēc aptaujas datiem, 57,5% Latvijas lietotāju atzina, ka tic tam, ka viņi var kļūt par kibernozdznieku upuriem. 43,8% respondentu arī norādīja, ka uztraucas par to, ka kāds varētu izspiegot viņus, lietojot web-kameru viņu mobilajās ierīcēs. Pērnajā gadā uztraukumu par to izteica mazāks respondentu skaits – 38,8% aptaujāto.

Reaģējot uz šiem apstākļiem, "Kaspersky Lab" atjauninātajā "Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2016" ir ietvēris atbilstošas aizsardzības tehnoloģijas. Piemēram, jaunā funkcija aizsardzībai pret datu vākšanu novērš tīmekļa vietņu un lietotņu mēģinājumus apkopot statistiku par lietotāja darbībām pārlūkā, viņa atrašanās vietu, meklēšanas vēsturi u. c.

Izmantojot pārlūku, šādu informāciju bieži pieprasa sociālie tīkli, reklāmas un analītiskās aģentūras gan kontekstuālās reklāmas demonstrēšanai, gan tālākpārdošanai. Taču "Kaspersky Lab" jaunā tehnoloģija "izgriež" šādus personīgos datus tieši no interneta datplūsmas un informē lietotāju par visiem bloķētajiem pieprasījumiem (pārlūkos "Mozilla Firefox", "Internet Explorer" un "Google Chrome").

"Kaspersky Lab" izstrādātā tehnoloģija atšķiras no līdzīgiem rīkiem pašos pārlūkos: risinājums nevis vienkārši bloķē lietotāja identifikāciju pēc sīkdatnēm vai informē vietnes par nevēlēšanos sniegt šos datus, bet gan nodrošina, ka informācija par lietotāja darbībām paliks tikai viņa ierīcē un nenonāks tīmeklī.

Savukārt drošības komponents "Pārmaiņu kontrole", kad tiek instalēta jebkura lietotne, pārbauda, kādi citi papildinājumi šajā laikā tiek instalēti ierīcē bez lietotāja ziņas un kādi sistēmas iestatījumi tiek mainīti.

Piemēram, bieži ir sastopama situācija, ka, instalējot bezmaksas programmatūru, tiek mainīti pārlūka iestatījumi: mājaslapa, noklusējuma meklētājdzinējs, paplašinājumi, spraudņi un tamlīdzīgi. Turklāt bez ierīces īpašnieka piekrišanas mēdz mainīt tīkla un sistēmas iestatījumus. Tas viss rada draudus lietotāja privātajai dzīvei, jo arī daži spraudņi un paplašinājumi var apkopot informāciju par viņu un viņa uzvedību tīmeklī. Ja risinājums pamana kāda procesa mēģinājumus veikt šādas izmaiņas, tas informē lietotāju un piedāvā atļaut vai bloķēt tās.

Mājas lietotājiem domātais izstrādājums ir pilnīgi saderīgs ar jauno operētājsistēmu "Windows 10".