Konferenci ar svinīgo uzrunu atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Plenārajā sesijā tiks apspriesti galvenie izaicinājumi, ar kuriem informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozarei būs jāsaskaras, realizējot "Eiropa 2020" uzstādītos mērķus. Konferences dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar 360 grādu attīstības pieeju – no infrastruktūras līdz pakalpojumiem, mobilo tehnoloģiju attīstības un konverģences tendencēm Eiropā, mākoņdatošanas nozīmi konkurētspējas veicināšanā. Tiks aplūkota platjoslas optiskā tīkla attīstība Latvijas lauku reģionos un tās sniegtais ieguldījums "Eiropu 2020" mērķu sasniegšanā.

Konferences ietvaros notiks paneļdiskusija "Digitālo tehnoloģiju integrācija biznesā". Šobrīd Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksā, ko veido Eiropas Komisija, Latvija Eiropas Savienības valstu vidū ierindojas vien 18. vietā. Dimensija, kur Latvijai ir vieni no zemākajiem rādītājiem, ir digitālo tehnoloģiju pielietojums biznesā. Diskusijas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumu, kādēļ uzņēmumi maz izmanto elektronisko informācijas apriti un e-komerciju, mākoņpakalpojumus un e-rēķinus, sociālos medijus un citas digitālās tehnoloģijas un ko dod šo iespēju izmantošana.

Konferences turpinājumā tiks sniegts ieskats kustībā "Loģiskā atlase", kuras mērķis ir veicināt Latvijas uzņēmumu zināšanas un izpratni par IKT jomu, sekmējot straujāku IKT risinājumu ieviešanu mazo un vidējo uzņēmēju sektorā. Tāpat konferences dalībniekiem būs iespēja uzzināt par modernākajiem mobilo sakaru risinājumiem. Konferences noslēgumā notiks "Platīna pele 2015" svinīgā apbalvošanas ceremonija.

Konference tās dalībniekiem dod unikālu iespēju iegūt jaunāko informāciju par IKT inovāciju efektīvu izmantošanu biznesā un valsts pārvaldē; apgūt citu uzņēmumu un organizāciju pieredzi IKT risinājumu ieviešanā; satikties ar nozares vadošajiem spēlētājiem − partneriem un klientiem, valsts amatpersonām un IKT ekspertiem. Kopā ar asociācijas biedriem konferencē tiek aicināti piedalīties arī citu nozaru uzņēmumu vai organizāciju IT direktori un vadītāji, valsts pārvaldes lēmumu pieņēmēji un atbildīgie par IKT politikas veidošanu, izglītības un pētniecības iestāžu vadītāji, pašvaldību vadītāji un vadošie speciālisti, nevalstisko organizāciju līderi, plašsaziņas līdzekļu un sociālo mediju pārstāvji.

Konferencei iespējams reģistrēties, aizpildot asociācijas mājaslapā atrodamo pieteikumu. LIKTA 17. konferences "Eiropa 2020 – Latvijas sasniegumi un izaicinājumi" mājvieta būs "Radisson Blu Hotel Latvija" (zāle "Alfa") Elizabetes ielā 55, Rīgā.

Konferences galvenie partneri ir "Lattelecom", "Latvijas Mobilais Telefons" un "Microsoft Latvia".