Patērētāju pieteikšanās šim klēpjdatoram bija pieejama jau nākamajā dienā pēc "Microsoft" prezentācijas. Piecu dienu laikā "Microsoft" veiksmīgi izpārdeva visu pirmo "Surface Book" partiju, kas ir neplānoti liels pieprasījums, apgalvo kompānija.

Šobrīd "Microsoft" piedāvā "Surface Book" tīkotājiem e-veikalā ievadīt savu e-pasta adresi, uz kuru tiks paziņots, kad atkal šis jaudīgais klēpjdators būs pieejams.

"Vienmēr ir grūti saprast, vai ierīce tika izpārdota milzīga pieprasījuma dēļ vai nepietiekama piedāvājuma dēļ. Pieļauju, ka šoreiz problēma bijusi piedāvājumā," norāda "Jackdaw Research" galvenais analītiķis Džens Dousons.

Analītiķis norāda, ka, visticamāk, "Microsoft" noieta prognozes esot bijušas visai konservatīvas. Piemēram, 2013. gadā "Microsoft" bija spiests norakstīt 900 miljonus ASV dolāru zaudējumos, jo bija uzstādījis pārlieku optimistisku "Surface RT" planšedatora realizācijas prognozi.

"Microsoft" gan norāda, ka viņiem ir vēl neliela "Surface Book" noliktavas rezerve. Šīs ierīces veikalu plauktos nonāks 26. oktobrī, kā iepriekš solīts.

Jau rakstījām, ka "Microsoft Surface Book" klēpjdatoram ir 13,5 collu ekrāna diagonāle. "Microsoft" apgalvo, ka šis klēpjdators ir divkārt ātrāks par "MacBook Pro", jo tam ir atsevišķa "nVidia" videokarte.