"Lai paātrinātu procesu, jau automātiski uzsāksim atjaunināšanu, tiklīdz būsiet akceptējuši rezervāciju. Pirms atjauninājums būs izdarījis izmaiņas jūsu operētājsistēmā, jums būs jāizvēlas turpināt vai nē. Ja izvēlēsieties atjaunināties uz "Windows 10", jums pēc tam būs 31 diena, lai atgrieztos pie iepriekšējās operētājsistēmas, ja gadījumā jaunā neiepatiksies," savā "Microsoft" emuārā raksta Meiersons.

"Windows 10" kā atjauninājums "Windows 7" un "8.1" lietotājiem drīz tiks pārlikts uz izvēles atjauninājumu (Opitional Update) sadaļu, bet 2016. gada sākumā tas atkal mainīs savu statusu.

"Nākamā gada sākumā "Windows 10" tiks pārlikts uz rekomendēto atjauninājumu sadaļu (Recommended Update). Atkarībā no jūsu "Windows" atjauninājumu procesu iestatījumiem tas var iniciēt automātisku atjaunināšanos uz "Windows 10". Protams, arī šajā situācijā, pirms tiks veikts izmaiņas operētājsistēmā, lietotājam tiks vaicāts, vai viņš vēlas turpināt vai nē. Arī šajā gadījumā pēc "Windows 10" atjauninājuma akcepta lietotājam būs 31 diena laika, lai atgrieztos pie iepriekšējās operētājsistēmas," emuārā raksta "Windows" un ierīču nodaļas vadītājs.

Datoru lietotāji, kuri izmanto mobilo internetu, varēs atslēgt automātisko atjauninājumu, sola Meiersons. Tomēr šādā gadījumā lietotājam manuāli vajadzēs ik pa laikam pārbaudīt jaunākos atjauninājumus.

Ja vēlēsieties atjaunināties uz "Windows 10" bez pieslēguma internetam, tad varat no "Microsoft" mājaslapas lejupielādēt "Windows 10 Home" vai "Pro" instalācijas failu (ISO formātā) kā 32, tā arī 64 bitu versijā. Turklāt šomēnes gaidāmais "Windows 10" atjauninājums ļaus jauno operētājsistēmu uzinstalēt no "nulles" ar "Windows 7" vai "8.1" unikālo aktivizācijas kodu (atslēgu), nebūs obligāti jāiet atjaunināšanas (upgrade) process kā līdz šim.

Savukārt tiem, kuri šobrīd izmanto pirātisko "Windows 7" vai "8.1" versiju, "Microsoft" piedāvās "amnestiju" ar "vienu klikšķi" par zemāku cenu nekā pilnā "Windows 10" licences maksa. Tamlīdzīgs eksperiments tiks uzsākts ASV tirgū.

"Mēs piedāvāsim "viena klikšķa" iespēju iegūt legālu "Windows" no "Windows Store" vai arī iegādājoties aktivizācijas kodu citur. Ja gana daudz cilvēku šādi "legalizēsies", tad šo eksperimentu izvērsīsim arī citos pasaules tirgos," savā ziņojumā norāda Meiersons.

Ja iepriekšējo "Windows" versiju lietotāji nevēlas, ka viņus traucē ar piedāvājumu atjaunināties uz "Windows 10", iestatījumos šo iespēju var atslēgt.

"Windows 10" kā bezmaksas atjauninājums "Windows 7" un "8.1" lietotājiem ir pieejams no 29. jūlija. Tuvāko trīs gadu laikā, pēc "Microsoft" aprēķiniem, būs vairāk nekā miljards ierīču, kas darbojas ar "Windows 10". Oktobra sākumā "Microsoft" oficiāli paziņoja, ka "Windows 10" šobrīd ir uzstādīts vairāk nekā 110 miljoniem ierīču. Neskatoties uz to, joprojām vairāk nekā puse pasaules datoru darbojas ar 2009. gadā debitējušo "Windows 7".