Pēc Spensera vārdiem, tuvākajā nākotnē "Xbox One" arvien vairāk līdzināsies personālajam datoram. Piemēram, "Microsoft" plāno atteikties no spēļu konsoļu fiksētās aparatūrprogrammas (firmware). Savukārt uz personālajiem datoriem varēs palaist jebkuru spēli, kas izstrādātā speciāli "Xbox One".

"Microsoft" pārstāvis norāda, ka vienotas platformas izveide būs noslēdzošais solis PC un "Xbox" apvienošanas projekta realizācijā, kas tika uzsākta 2015. gadā. Tāpat šī platforma nodrošinās savstarpējo savietojamību, tādējādi jaunāko konsoļu īpašnieki varēs uz tām palaist arī tās spēles, kas izstrādātas vecākām ierīcēm.

"Mēs varēsim izbaudīt PC priekšrocības – palaist jaunāko spēli 4K izšķirtspējā, tajā pašā laikā neatsakoties no vecajiem un labajiem "Quake" un "Doom"," skaidro Spensers.

Tāpat "Microsoft" pārstāvis atklājis, ka 40 procenti "Windows" lietotāju spēlē spēles. "Microsoft" uzskata, ka abu platformu apvienošana vienā būs noderīga gan tiem, kuri šobrīd spēlē ar PC, gan tiem, kuri šiem nolūkiem speciāli bija nopirkuši "Xbox One".

Kā norāda izdevums "The Guardian", šis ir vēsturisks solis "Microsoft" darbībā, jo spēļu konsoļu pamatbūtība bija tā, ka to aparātprogrammatūra nemainījās gadiem, bet tagad "Xbox One" būtībā kļūs par PC spēlēm, jo saņems regulārus atjauninājumus.