No visiem platjoslas interneta tīkla abonementiem Latvijā 59,7% izmanto optiskos interneta kabeļus, kamēr vidējo OECD valstu vidū šis rādītājs ir krietni zemāks – 17,9%.

Pirmajā vietā ir Japāna ar 72,6%, otrajā Dienvidkoreja ar 69,4%, trešā ir Latvijā, ceturtajā vietā ierindojas Zviedrija ar 46%, bet piektā ir Igaunija ar 33,1%. Pēdējā vietā ir Grieķija, kur optiskais interneta kabelis ir pieslēgts vien 0,2% no kopējā valsts platjoslas interneta lietotāju skaita.

Optiskais internets ir visātrākais interneta pieslēgumu veids Latvijā. Tā ātrums var sasniegt pat līdz 500 megabitiem sekundē.

Kā ziņots, 2. jūnijā Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ģenerālsekretārs Anhels Gurija Parīzē parakstīja līgumu par Latvijas pievienošanos OECD.

OECD, ko veido pasaules valstis ar augsti attīstītiem ekonomikas rādītājiem, veic uz pierādījumiem balstītu analīzi un pētījumus ikvienā tautsaimniecībā nozīmīgā jomā – ekonomiskā politika, sociālā, izglītības, veselības politika. Tas dod iespēju valstī realizēt politiku, kas balstīta uz pasaules ekonomiski attīstītāko valstu pieredzi, pieļautajām kļūdām un gūtajiem secinājumiem.