No "zelta standarta" šīs klases viedierīces, kā, piemēram, "Livescribe", "Oree Stylpgraph" atšķiras ar greznību. Pildspalvas korupuss izgatavots no tīra vara, bet papīrs, tiek glabāts ādas bloknotā, kā apdari varētu apskaust pat "Moleskine" produkti.

Ierīce ar "Bluetooth" palīdzību sazinās ar aplikāciju, kas pieejama "Android" vai "iOS" planšetdatoriem vai viedtāruņiem, nododot uz papīra uzrakstīto informāciju jūsu viedierīcei. Protams, ar noteikumu, ka viss tiek rakstīts uz speciāli šai ierīcei izgatavotā papīra ar maziem punktiem un līnijām. Šīs līnijas darbojas kā orientieris kamerai, kas iebūvēta "Oree Stylograph" pildspalvā un atbild par "maģiju", kas liek uzrakstītajam pārvērsties ciparu pasaulē. Uz parastas lapas, protams, var rakstīt, tikai pildspalvas kamera to nevarēs "ieraudzīt".

Kā nojaušams, papīrs nepavisam nav lēts – 25 dolāri par 190 lapām. Arī pati ierīce nav no lētajām – 420 dolāri par pildspalvu un bloknotu. Un starp citu, tas ir "Kickstarter" projekts, kas noslēdzies pavisam nesen.

Jebkurā gadījumā, šāda mantiņa var kļūt par lielisku dāvanu priekšniekam, kuram "viss ir". Varš pats par sevi ir ne tikai smags un patīkami atvēsina roku, bet arī vajadzības gadījumā, ja uzausīs finanšu krīze – to vienmēr iespējams nodot metāla pieņemšanas punktos. Vieni vienīgi plusi!