"Landsat 7" satelīts vēl 2003. gadā cieta aparatūras kļūmes dēļ. Dažās pasaules daļās tas veicināja datu zudumu: lietotājs redzēja karti ar diagonālām atstarpēm attēlā. Savukārt "Landsat 8", ko NASA palaida orbītā 2013. gadā, uzņem divkārt kvalitatīvākus attēlus. Turklāt uzlabota ir arī krāsu atveide: ainavas uz kartēm izskatās gandrīz kā realitātē.

Izdevies arī pārvarēt nelabvēlīgus laikapstākļus, mākoņi vairs netraucē un kartogrāfiskā mozaīka sastāv no "kristāltīriem attēliem no jebkuras pasaules malas".

Jaunajam attēlojumam "Google" izmantoja visiem pieejamo saskarni "API Earth Engine", kuru izmanto zinātnieki, lai pētītu liela mēroga globālās pārmaiņas vidē un pēc kura izseko slimību izplatīšanos, un gandrīz petabaitu datu (desmit piecpadsmitajā pakāpē baitu), kas satur vairāk nekā 700 triljonu pikseļu.

Pateicoties atjauninājumam, Zeme kļuvusi vēl realistiskāka. Tāds efekts panākts, ne tikai pateicoties jaunajam satelītam, bet arī programmai, kas starp miljoniem uzņēmumu izvēlas lietotājam atbilstošāko.

Programmas saskarne izmainījusies un kļuvusi vēl ērtāka un funkcionālāka. Piemēram, ar "Google Earth" iespējams izsekot ledāju kušanu un slimību izplatību visdažādākajos reģionos.