2015. gadā par teju 50% pieaudzis LMT pārdoto viedtālruņu apjoms, un šobrīd viedtālruni izmanto jau vairāk nekā 60% LMT klientu.

LMT 2015. gadā pirktāko tālruņu TOP 10 iekļuvuši tikai viedtālruņi – topa ceturto līdz septīto vietu ieņem "Samsung Galaxy" sērijas tālruņi – "J5", "S6", "Trend Life" un "S5", bet topa astotajā vietā ir "Apple iPhone 5S", devītais pirktākais pērn bijis "Samsung Galaxy" sērijas modelis "Ace 4" un topa pirmo desmitnieku noslēdz "Huawei Ascend Y330" viedtālrunis.

"Daļa klientu nolēmuši ierasto mobilo telefonu aizstāt ar viedtālruni, savukārt citi, kuri jau aktīvi ikdienā to lieto, izvēlējušies mainīt savu esošā viedtālruņa modeli uz jaunāku, kas piedāvā plašākas izmantošanas iespējas," viedtālruņu noieta pieaugumu skaidro Rinalds Kalniņš, "LMT Retail & Logistics" valdes priekšsēdētājs.

"Interesanti, ka, izvēloties jaunu tālruni, klienti bieži palikuši uzticīgi operētājsistēmām un zīmoliem, kurus jau iepazinuši un lieto ikdienā. Tāpat, iegādājoties tālruni, klienti pievērsuši uzmanību ne tikai tā zīmolam, bet arī ekrāna lielumam, lai varētu ērtāk pārskatīt jaunumus internetā un izmantot tālruņa piedāvātās multimediju iespējas video saturam," norāda Kalniņš.

LMT ir "Nokia" bāzes staciju tīklos vadošais sakaru operators pasaulē pēc mobilo datu patēriņa uz vienu 4G bāzes staciju. Līdz ar viedtālruņu lietotāju skaita pieaugumu 2015. gada laikā mobilo datu patēriņš LMT tīklā dubultojies.

Viedtālruņu popularitāti un pārdošanas apjomu veicina arī "Atvērtais līgums" ar iespēju mainīt mobilo tālruni pret cita modeļa ierīci pēc sešiem lietošanas mēnešiem un mobilais internets bez datu apjoma ierobežojuma "Neatkarība".