Šobrīd gandrīz viss "Philips" televizoru sortiments darbojas uz jaunā "Android 5.0" ("Lollipop") bāzes, sniedzot arī "Google Play" veikala priekšrocības.

Pieslēdzot televizoru internetam, ir iespējams lietot "Philips Smart TV" un izmantot "Google Play" veikalu ar plašo aplikāciju, spēļu, televīziju un tiešsaišu pakalpojumiem. Televizori ir savienojami gan ar viedtālruņiem, gan ar planšetdatoriem, kuri atbalsta "Android" operētājsistēmu, un sniedz plašas darbības iespējas.

Lai varētu uzglabāt aplikācijas, spēles un lejupielāžu saturu, "Philips" televizori, kas aprīkoti ar "Android", piedāvā astoņu vai 16 GB lielu iekšējo atmiņu. Tiem, kam šāds apjoms ir par mazu, vienlaikus var pieslēgt ārējo atmiņu, izmantojot USB ligzdu.

"TP Vision" ir pirmais ražotājs pasaulē, kas savos "Philips Smart" televizoros integrējis mūzikas aplikāciju "Spotify Connect". Tas ļauj "Spotify Premium" lietotājiem klausīties mūziku, sinhronizējot "Philips" televizoru ar mobilo tālruni vai planšetdatoru, kas darbojas uz "Android" vai "iOS" operētājsistēmas bāzes.

Ar jaunākās paaudzes "Android 5.0" ("Lollipop") ir aprīkoti "Philips" televizori, sākot no 5. sērijas. Tirdzniecībā Latvijā tie nonāks, sākot ar jūliju, un maksās no 800 eiro.