7. jūlijā izdotā spēlē lietotājiem, lai ļautu uzsākt pokemonu – japāņu animācijas tēlu – ķeršanu, liek reģistrēties ar personīgo "Google" profilu. Pirms 13. jūlija atjauninājumiem spēles programmatūra līdz ar reģistrēšanos ieguva pilnīgi visus spēlētāju "Google" profilu datus, taču nu šī kļūda ir novērsta, ziņo abu kompāniju pārstāvji.

13. jūlija atjauninājumi ir paši pirmie, kas pieejami "Pokemon Go" spēlei. Tagad, lejupielādējot spēli, lietotāji nevis automātiski nodos savus privātos datus, bet varēs izvēlēties, kādiem datiem, piemēram, kontaktiem un kamerai, spēle var piekļūt.

Kompānijas pārstāvji skaidro, ka datu privātuma kļūda tika pieļauta nejauši.

Lai gan oficiāli spēle aizvien Eiropā nav pieejama, acīgākie viedierīču lietotāji šo aizliegumu apgājuši un spēli, izmantojot APK failu iestatījumus, Latvijā lejupielādējuši tāpat. Par spēles lielo popularitāti liecina cilvēku ieraksti sociālajos tīklos, kur spēlētāji stāsta par pokemonu ķeršanas piedzīvojumiem Maskavas forštatē, Purvciemā, Pļavniekos un citur.

Ziņots, ka spēles pamatā ir virtuālo pokemonu – Japānas multfilmu tēlu – meklēšana reālajā vidē, izmantojot telefona kameru un tās sensorus. Meklējot pokemonus, cilvēki ar telefoniem rokās staigā pa mežiem, pilsētām un pamestiem graustu rajoniem, cenšoties atrast, kur spēles algoritms paslēpis meklēto virtuālo pokemonu. To atrodot, animācijas varonis telefona kamerā redzams kā dzīvs.

Vairāk par to, kas ir "Pokeomon Go" iespējams izlasīt šeit.