Dakšā iebūvēta vadības shēma un akumulatora baterija, kuras uzlāde nodrošina sešas darba stundas. Lai ieslēgtu dakšiņu, nepieciešams nospiest pogu, kas atrodas uz tās. Lietotājs var mainīt garšas intensitāti un izvēlēties sāļu, skābu vai metālisku piegaršu.

Radīta dakšiņa, kas ar elektrisko impulsu uz mēles rada sāļu garšu
Foto: Nikkei Technology

Dakšiņa izveidota pēc "elektriskās garšas" tehnoloģijas, kuru izstrādājuši Tokijas Universitātes speciālisti. Ja garšas kārpiņas ir veselas, tad pēc vāja elektriskā impulsa var sajust kādu no trim izvēlētajām piegaršām.

Dakšiņu var pielietot, piemēram, tie cilvēki, kuri ietur speciālu zema sāls satura diētu, ko visbiežāk piemēro ar hipertoniju sirgstošie.

Prezentētais prototips radīts "Bezsāls restorānam", kura ēdienkartē ir ēdieni tikai un vienīgi bez sāls. Vienas dakšiņas izgatavošana izmaksājusi ap diviem tūkstošiem jēnu jeb 16 eiro.

Iepriekš amerikāņu zinātnieki noskaidrojuši, ka skaņa, kas rodas ēdot, ietekmē apetīti. Jo labāk cilvēks dzird, kā viņš ēd, jo mazāk apēd. Pētījums pieejams šeit.