Regulatora rīcībā ir informācija, ka vairāki komersanti, iespējams, sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus vai nodrošina elektronisko sakaru tīklus bez reģistrācijas paziņojuma nosūtīšanas SPRK.

Līdz ar to Regulators aicina iedzīvotājus informēt, vai minētie komersanti sniedz elektronisko sakaru pakalpojumus vai nodrošina elektronisko sakaru tīklus: "Connect Pronet", "INET-PRONET", "IP PRONET", "I-Pronet", "LV Pronet", "Network Pronet", "Pro-net", "Pronet Baltic", "Pronet Data", "Pronet Voice", "Pronet Com", "Pronets IT", "Pronets Telekomunikācijas", "Pronets.lv", "Web Pronet", "Pronet", "NEOLINE DATA", "Neoline IT", "Optiline Baltic", "Optiline Internets", "Optiline IT", "Optiline Voice", "PROLAIN INTERNET", "Prolain IT" un "ERIA Baltic".

Informāciju nepieciešams sniegt rakstiski uz e-pasta adresi: sprk@sprk.gov.lv, nepieciešamības gadījumā konsultējoties pa tālruni 67097284, 67097282 vai 67873857.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 158. pantu, par elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanu vai elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu, pasta pakalpojumu sniegšanu, nenosūtot reģistrācijas paziņojumu, Regulators izsaka brīdinājumu, vai uzliek naudas sodu: fiziskajām personām tas ir 70 līdz 700 eiro, amatpersonām — 140 līdz 700 eiro; savukārt juridiskajām personām — 280 līdz 14 000 eiro.