Idejas autore ir rīdziniecē Eva Strautmane, kura kļuvusi par vienu no tiem upuriem, kuru bērni vēlas iegūt to, kam nav gatavi – dzīvu radībiņu, kurai nepieciešamas ikdienas aprūpe. Bērni viņu pierunāja iegādāties pelītes un trusīšus, solot par tiem rūpēties, bet ātri vien tas viņiem apnika, tāpēc tagad mazie dzīvnieciņi ir mātes aprūpē. Tā Eva arī izdomājusi, ka nebūtu slikti, ja bērniem pirms tam būtu iespēja pamēģināt, kā ir rūpēties par dzīvniekiem, bet virtuālā vidē.

"Kickstarter" analoģiskajā "Indiegogo" pūļa finansēšanas programmas šķirklī "My Online Pets" izvirzīts samērā ambiciozs mērķis – saņemt gandrīz pusmiljonu ASV dolāru (486 tūkstošus dolāru jeb 432 tūkst. eiro).

Lai realizētu projektu ar minimālajām prasībām – trīs dzīvnieciņi un tikai spēles web-versija – idejas autorei nepieciešami 160 tūkstoši dolāru (142 tūkst. eiro).

Saskaņā ar ieceri dzīvnieciņi tiks filmēti ar profesionālu videokameru. Turklāt plāns ir video iemūžināt pilnīgi visu dzīvnieciņa dzīves gājumu. Tiek apgalvots, ka dzīvnieciņi tiks ņemti no patversmēm, bet filmēšanas laikā tos nemocīšot – tos filmēs ne ilgāk kā divas stundas pēc kārtas.

Kā mērķauditoriju Eva Strautmane redz ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos, dzīvnieku mīļotājus un jo īpaši – vientuļniekus. "Pat ja jums mājās mīt divi kaķi un trīs suņi, tad netraucēs jums pasapņot vēl par pelītēm un trusīšiem. Bet mājās nav iespējas uzturēt tik daudz dzīvnieciņu, cik vēlētos. Mūsu spēle palīdzēs tādiem cilvēkiem, bet nākotnē noteikti sadarbosimies arī ar zoodārziem un cirkiem, lai dotu iespēju vērot un pašiem parūpēties pat par eksotiskiem dzīvniekiem un zvēriem," vīziju ieskicē Strautmane.

Pēdējo trīs dienu laikā projektu finansējuši divi cilvēki, kopumā noziedojot divus dolārus (1,78 eiro), liecina "My Online Pets" projekta statusa informācija "Indiegogo" vietnē.