Jaunais robots rehabilitācijas centrā "Poga" tiks iegādāts par ziedotāju sagādātajiem līdzekļiem portālā "Ziedot.lv".

Šveicē ražotais G-EO System nebūs vienīgais rehabilitācijas rīks - centrā plānots ieviest arī citas mūsdienīgas ierīces, kā, piemēram, "TheraSuit", kas sevi pierādījis pasaules lielāko valstu praksē.

Starp citu, līdzekļu vākšana portālā "Ziedot.lv" jaunajam centram vēl nav noslēgusies (pietrūkst vēl trešdaļa summas), tāpēc palīdzēt vēl var ikkatrs!

"G-EO System" palīdzēs ievērojami paātrināt rehabilitācijas procesu, samazinās nepieciešamo terapeitu skaitu un līdz ar to arī ārstniecībā ieguldāmos naudas līdzekļus, kā arī ar matemātisku precizitāti novēros pacienta atveseļošanās gaitu.

Dažādas programmas ļaus iziet arī dažādos rehabiliācijas kursus un imitēs kustības - no parastām kāju kustībām staigājot, līdz pat "kāpšanai pa kāpnēm". Mašīna ne tikai balsta cilvēku, bet arī ar juveliera precizitāti dozē pacienta piepūli un palīdz tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams.

"G-EO System" darbībā var aplūkot šajā klipā:

Kā zināms, jaunā centra patroneses godu uzņēmusies prezidenta kundze- Iveta Vējone. Tiek paredzēts, ka mazos pacientus sāks ārstēt jau no februāra, bet kopumā gada laikā tiks uzņemti kā minimums 140 bērni. Iepriekš šādas procedūras bija pieejamas tikai ārzemēs.