Jaunais aparāts "α7R II" ar maināmiem objektīviem ir pasaulē pirmā kamera ar aizmugures apgaismojuma pilnkadra "Exmor R" CMOS sensoru, kas nodrošina augstu izšķirtspēju, augstu gaismjutību (paaugstināma līdz ISO 102 400) un ātru autofokusu, kura reakcijas ātrums par 40% apsteidz oriģinālo modeli "α7R", pateicoties 399 fokusa plaknes fāzes noteikšanas AF punktiem.

Kamerai ir arī piecu asu attēla optiskā stabilizācijas sistēma, ko šis modelis aizņēmies no "α7 II" aparāta, un ar to var uzņemt un ierakstīt 4K video dažādos formātos, ieskaitot Super 35mm (bez pikseļu grupēšanas) un pilnkadra formātā – šāda iespēja digitālajām fotokamerām ir pirmo reizi pasaulē. Turklāt tai ir arī svaigi uzlabots skatu meklētājs "XGA OLED Tru-Finder" ar pasaulē lielāko (0.78x) palielinājumu.

"α7R II" modelim ir jauns, izturīgs samazinātu vibrāciju slēdzis, kas salīdzinājumā ar savu priekšteci nodrošina slēdža darbības izraisīto vibrāciju efekta samazinājumu par 50%, bet tā izturības cikls ir aptuveni 500 000 kadri. Šo kameru var iestatīt arī klusajā režīmā, lai uzņemtu attēlus bez skaņas un jebkādām slēdža vibrācijām vai kustībām.

"Sony α7R II" Eiropā būs pieejams jau šovasar un maksās aptuveni 3500 eiro.