"Tildes" izstrādātais latviešu valodas runas atpazīšanas rīks pārveido balss ierakstu tekstā. Pašlaik tas atpazīst apmēram 80% no ierunātā, ja audioieraksta kvalitāte ir pietiekami laba.

"Ar runas atpazinēju ir iespējams iegūt lekciju pierakstus, tas var atvieglot sēžu protokolu sagatavošanu, žurnālistiem palīdzēt atšifrēt interviju ierakstus. Uzņēmumi ar šī risinājuma starpniecību var automatizēt pakalpojumu sniegšanu un klientu atbalstu, piemēram, transporta, loģistikas, medicīnas, telekomunikāciju un citās nozarēs," norāda "Tilde" valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs.

"Tildes Birojs" ir populārākā Latvijā izstrādātā datorprogramma, ko šobrīd izmanto vairāk nekā 350 tūkstoši lietotāju. Programmatūrā ir iekļauts latviešu valodas mašīntulks un ir pieejama pasaulē vienīgā latviešu valodas gramatikas pārbaude.

"Tildes Birojā" integrēta automātiska latviešu valodas pareizrakstības pārbaude. Lietotāji var tulkot vārdus, tekstus un dokumentus, izmantot svešvalodu un skaidrojošās vārdnīcas, kā arī sinonīmu vārdnīcas un enciklopēdijas.

Programma ir saderīga ar jaunākajām "Windows" un "Office" versijām.

Jaunā "Tildes Biroja" iespējas jebkurš var izmēģināt un izmantot vienu mēnesi bez maksas.