Tomēr arī tā ir tikai puse bēdas – kurš gan savā dzīvē nav saskāries ar brāķa preci –, tomēr lielāka problēma ir tā, ka "Apple" neko nedara, lai situāciju labotu.

Šī problēma izpaužas "MacBook Pro" klēpjdatoriem ar "Retina" ekrānu, kas tirdzniecībā nonāca, sākot ar 2013. gadu. Šie pleķi ir ne tikai neestētiski, bet arī apgrūtināt darbu ar datoru.

Angliski rakstošajā presē šīs nedienas ar "Apple" tika nosauktas par "Staingate", un viens no pirmajiem lielākajiem medijiem, kas par to ziņoja plašākai sabiedrībai, pirms pāris mēnešiem bija žurnāls "Forbes".

Šāgada 15. maijā problēmai savu uzmanību pievērsa liels juridiskais uzņēmums "Whitfield, Bryson & Mason", kas pazīstams kā meistars kolektīvo sūdzību apkopošanā pret lielām tehnoloģiju korporācijām. Šis juridiskais kantoris piedāvā defektīvo "MacBook Pro" īpašniekiem aizpildīt aptauju.



Speciāli šai "MacBook Pro" problēmai izveidotajā mājaslapā Staingate.org tiek reģistrētas sūdzības un izvietotas fotogrāfijas ar defektīvajiem ekrāniem.

Marta beigās, kā raksta "Forbes", iepriekšminētajā vietnē tika apkopotas vairāk nekā 826 cilvēku sūdzības. Bet piektdien, 22. maijā, to skaits sasniedzis sasniedzis 1944 cilvēkus. Tāda pati dinamika ir arī problēmai veltītajā diskusiju tēmā "Apple" mājaslapā. Ja marta beigās tajā bija 506 komentāri un 72 tūkstoši skatījumu, tad tagad komentāru skaits sasniedzis 826, bet skatījumi – 163 tūkstošus. Cilvēku skaits, kuri parakstījuši Change.org petīciju pret "Apple", lai tas saremontē vai nomaina bojāto ekrānu, sasniedzis 1330.

Cilvēkus sarūgtinājusi ne tik ļoti "MacBook Pro" ekrāna problēma, kā "Apple" atteikšanās mainīt brāķa ekrānus garantijas ietvaros, apgalvojot, ka šis defekts esot kosmētisks. Ekrāna maiņa ASV izmaksā 800 eiro.

Skeptiķiem, kuri uzskata, ka "MacBook Pro" īpašnieki paši ir vainīgi pie pleķu rašanās uz ekrāna, kāds lietotājs publicējis video ar atspēkojumu. Video materiālā nelaimīgais "MacBook Pro" īpašnieks demonstrē, ka šādi pleķi rodas, ekrānu tīrot ar ūdeni un oriģinālo lupatiņu ar "Apple" logo.

Jāatzīmē, ka šīs nav pirmās "Apple" nedienas ar "MacBook Pro". Pašlaik iepriekšminētā juridiskā kompānija "Whitfield, Bryson & Mason" tiesājas pret "Apple" saistībā ar 2011. gada ražojuma klēpjdatoru problēmām ar grafisko karti.