"Windows 1.0" operētājsistēmu oficiāli prezentēja "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss 1983. gada 10. novembrī Ņujorkā, bet tirdzniecībā tā nonāca divus gadus vēlāk 20. novembrī. Toreiz pie operētājsistēmas strādāja 24 programmētāji.

Datorlietotāju reakcija uz "Windows" debiju bija atturīga, jo bija nepieciešams iegādāties tam laikam tādu dārgu aprīkojumu kā datorpeli, lielāka apjoma operatīvo atmiņu un jauna modeļa datu procesoru. Tāpat daudziem lietotājiem bija nepierasti lietot datorpeli dažādu komandu ievadīšanai tradicionālās klaviatūras vietā.

Pirmo pāris gadu laikā tika pārdotas tikai 500 tūkstoš "Windows 1.0" operētājsistēmas kopijas. Tomēr pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā cilvēki novērtēja jauno operētājsistēmu, un "Microsoft" kļuva par vienu no veiksmīgākajām un ietekmīgākajām tehnoloģiju kompānijām pēdējo desmitgažu laikā.

"Microsoft" jaunākā operētājsistēma šodien ir "Windows 10", kas debitēja 29. jūlijā. Tā uzstādīta uz vairāk nekā 110 miljoniem ierīču. Tuvāko trīs gadu laikā "Microsoft" paredz, ka tā būs sastopama uz vairāk nekā miljarda ierīču.

Dažādās versijās "Windows" operētājsistēma tiek izmantota uz vairāk nekā 90% pasaules datoru.