Tagad "Microsoft" publicējis video, kurā demonstrē, kā tamlīdzīga sistēma darbojas un kā aplikācijām mainās saskarne (interfeiss) atkarībā no tā, kā turat ierīci un ar kuru pirkstu tuvojaties ekrānam.

Ar šādu "3D Touch" tehnoloģiju aprīkotajam viedtālrunim ir sensori pa korpusa perimetru, tādējādi ekrāna satura rotācija automātiski tiek bloķēta, ja ierīce konstatē, ka skatāties to, piemēram, guļot gultā. Tāpat viedierīce spēj noteikt, ka lietotājs tuvina pirkstu tās ekrānam un jau laicīgi sagatavot atbilstoši izvēlni.

Tamlīdzīgu tehnoloģiju pagaidām nevienas operētājsistēmas viedierīces neizmanto. Ko līdzīgu ir mēģinājis "Samsung" un "Sony", tomēr aplikācijas šādai tehnoloģijai nav nemaz tik viegli pielāgot. Savukārt "Apple" izmanto "3D Touch", kas paredz stingrāka spiediena reģistrāciju uz ekrāna kā alternatīvu kontekstuālās izvēlnes izsaukšanu. Tomēr par hitu tas nav kļuvis, jo lietotājam ir jāuzmin, ka attiecīgajā vietā tamlīdzīga izvēlne ir paslēpta.

Pagaidām nav zināms, kad "Microsoft" varētu tamlīdzīgu tehnoloģiju ieviest saviem viedtālruņiem. Šobrīd tehnoloģiju gigants viedtālruņu jomā koncentrējas uz topošo "Surface Phone", kā debija plānota nākamā gada sākumā.