Pirms vairāk nekā desmit gadiem, tirdzniecībā nonākot jaunai operētājsistēmai, lietotājam bija ja ne būtiski jāmodernizē savs rūcošais dators, tad pilnīgi noteikti jāpērk jauns, jo katra nākamā operētājsistēma bija ievērojami prasīgāka pret resursiem. Kurš 2001. gadā iedomātos, ka jaunais "Windows XP" pēc gadiem 15 būs darbināms pat rokas pulkstenī!?

Palaist "Windows XP" operētājsistēmu "Android Wear" viedpulkstenī iespējams tāpat kā uz "Android" viedtālruņa vai planšetdatora. "Windows XP" tiek palaists caur "Bochs" emulatoru. Šim eksperimentam tika izmantota "Windows XP" instalācija, kura tika samazināta līdz 100 megabaitu apjomam, izmantojot "WinBuilder" datorprogrammu.

Autors gan norāda, ka uz viedtālruņa būtu iespējams palaist arī pilno (1,5 gigabaiti) "Windows XP" operētājsistēmu, tomēr tas aizņemtu, pēc viņa aprēķiniem, vairāk nekā 12 stundas laika. Ņemot vērā, ka uz viedtālruņa 1,65 collu ekrāna "Windows XP" saskarne ir grūti saskatāma, pilno versiju neesot jēgas instalēt. Galvenais ir panākts – pārliecinājāmies, ka "Windows XP" viedpulkstenī ir palaižams.

"LG G Watch" ir aprīkots ar 1,2 gigahercu procesoru un 512 megabaitu operatīvo atmiņu, kas ir pilnīgi pietiekami "Windows XP" darbībai. Savulaik "Microsoft" noteiktās minimālās prasībās "Windows XP" palaišanai bija 233 megahercu procesors un 64 MB operatīvā atmiņa, kamēr rekomendētās – vismaz 300 MHz un 128 MB.

"Windows XP" debitēja 2001. gada beigās līdz to 2007. gada sākumā aizstāja "Windows Vista". Kopš savas debijas "Windows XP" bija vispopulārākā datoru operētājsistēma pasaulē, "Micosoft" tās atbalstu pārtrauca tikai pagājušā gada pavasarī.