Par pašu pirmo "Apple" produktu ar burtu "i" nosaukumā kļuva apaļīgais dators "iMac", ko 1998. gadā prezentējis pats Stīvs Džobss.

Foto: AP/Scanpix

Lūk, ko teica Džobss, prezentējot futūristiskā paskata datoru: ""iMac" - tas ir laulību auglis starp ažiotāžu par internetu un "Macintosh" vienkāršību. Viņam jāsniedz tas, ko, pēc mūsu lietotāju vārdiem, viņi vēlas no datora - iespēju piekļūt internetam ātri un vienkārši."

Tāpēc 1998. gadā "i" kļuva par galveno interneta apzīmējumu "Apple" produktos. Un vēl, kā vēsta šis senais prezentācijas slaids, tas apzīmē: "individualitāti", "instruēšanu", "informāciju" un "iedvesmošanu".

Iespējams, kaut kas no šiem pēdējiem apzīmējumiem norādīja arī uz "iPod", jo piekļuves internetam tam nebija. "Individualitāte" un "iedvesmošana" piestāv vislabāk.

2007. gadā, kad parādījās pirmais "iPhone" (tieši tas ir redzams titulbildē), "internets" no jauna izvirzījās priekšplānā. Jo viens no "trijiem vaļiem", uz kura turējās toreizējā šī revolucionārā produkta mārketinga kompānija, bija "pastāvīgs interneta pieslēgums". Divi citi: mūzika un telefonsakari.

Pēc "iPhone" praktiski katrs jaunais produkts ietvēra sevī maģisko burtu "i". Tiesa, pēc Stīva Džobsa nāves un tā, cik strauji attīstās interneta pakalpojumu iespējas, internets kļuvis teju par standartu, un "Apple" sākuši attālināties no "ai-lietām". Piemēram, viedierīce televizoram vai viedpulkstenis nosaukti vienkārši: "Apple TV" un "Apple Watch".

Tāpēc, lai ko arī "Apple" neizgudrotu - elektromobili vai ierīci teleportācijai, nosaukumā visdrīzāk vairs nebūs "i" burta. Patiesībā grūti iedomāties nosaukumus "iTeleportation" un "iCar", īpaši jau zinot, ko nozīmē šis prefikss.