Foto: Reuters/Scanpix

Kompānija "Apple" tiesā panākusi pagaidu aizliegumu ASV tirgū realizēt "Samsung Galaxy Tab 10.1" planšetdatoru, vēsta "Reuters".

Tiesas lēmumā atzīta "Samsung" vaina negodīgā konkurencē, tirgū ieviešot "produktus ar patentu pārkāpumiem". Iepriekš tiesa atzina, ka "Samsung Galaxy Tab 10.1" un "Apple iPad" planšetdatori ir "praktiski neatšķirami".

Aizliegums stāsies spēkā pēc tam, kad "Apple" iemaksās 2,6 miljonu ASV dolāru nodrošinājumu. Tiesas noteiktais realizācijas aizliegums neattieksies uz "Samsung" nesen prezentēto "Galaxy Tab 2" planšeti.

"Samsung" pārstāvji paziņojuši, ka ir sarūgtināti ar tiesas lēmumu un plāno to pārsūdzēt.

"Apple" un "Samsung" tiesvedības process ilgst vēl no pērnā gada aprīļa. Abas kompānijas iesniegušas prasības viena pret otru desmit pasaules valstīs. "Apple" apsūdz "Samsung" planšetdatoru un viedtālruņu "aklā kopēšanā".

Aizvadītā gada rudenī "Apple" uzvarēja "Samsung" korporāciju Vācijas tiesā, kas aizliedza "Galaxy Tab 10.1" realizāciju šajā valstī. Tomēr korejieši šo aizliegumu viltīgi apgāja, izgatavojot nedaudz atšķirīgu planšetes versiju un nosaucot to par "Galaxy Tab 10.1N".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!