Foto: Publicitātes foto

Digitālā spoguļkamera "Canon EOS 5D Mark II" attēlu albumu vietnē "Flickr" apsteigusi līdzšinējo popularitātes līderi "iPhone 4". Minētais viedtālrunis par reitinga līderi kļuva pērnā gada jūnijā, no pirmās vietas nobīdot "Nikon D90" fotoaparātu.

"Flickr" popularitātes reitingā nenodala digitālās spoguļkameras, kompaktkameras vai tālruņus ar iebūvētajām kamerām. Nozares pārstāvji "Canon 5D Mark II" pieaugošo popularitāti skaidro ar jaunā modeļa "5D Mark III" iznākšanu, kas līdzšinējā modeļa tirgotājiem licis pazemināt tā cenu.

Šajā globālajā fotoattēlu albumu vietnē pirmo popularitātes piecinieku noslēdz "Nikon D90", "Canon 550D" ("Rebel T2i") un "Canon 7D". Starp kompaktkamerām populārākais modelis "Flickr" lietotāju vidū ir "Canon PowerShot S95". Interesanti, ka starp viedtālruņiem pirmās četras popularitātes pozīcijas ieņem dažādu paaudžu "iPhone", bet piekto – "Samsung Galaxy S II".

"Flickr" serviss tika atvērts 2004. gadā. Tā lietotāji portālā var augšupielādēt kā fotoattēlus, tā arī video sižetus. Informāciju par to, kāds fotoaparāts izmantots attēla uzņemšanā, serviss nosaka pēc augšupielādētās bildes EXIF datiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!