Foto: Publicitātes attēli

Deviņi procenti sociālā tīmekļa "Facebook" profilu ir neīsti vai arī neatbilst servisa noteikumiem, liecina sociālā tīmekļa ceturkšņa atskaite, kas iesniegta ASV vērtspapīru un biržas komisijā (SEC), vēsta "CNET News".

Kā liecina "Facebook" atskaite, šāgada jūnijā sociālā tīmekļa mēneša apmeklējums sasniedza 995 miljonus lietotāju. No tiem 4,8 procentiem izveidoti vismaz divi vai vairāki profili. Vienam cilvēkam izveidot vairāk nekā vienu profilu ir pret "Facebook" noteikumiem.

Tomēr šajā sociālajā tīmeklī ir divu veidu "nepareizie" profili. Tādi, kas izveidojuši papildus profilu uzņēmējdarbībai, organizācijai vai mājdzīvniekam, ir 2,4 procenti no mēneša auditorijas. "Facebook" šādā gadījumā rekomendē ieviest publiskas lapaspuses, kurām lietotāji var sekot, spiežot "Man patīk" (Like), nevis pievienot to kā draugu.

Vēl viens neatļauts profilu veids ir lapaspuses, kuras radītas ar mērķi pārkāpt "Facebook" servisa noteikumus, piemēram, mēstuļu sūtīšanai. Šādu profilu sociālajā tīmeklī ir pusotrs procents.

Šāgada martā neīstu vai dublējošu profilu "Facebook" tīmeklī bija pieci līdz seši procenti.

"Facebook" ikmēneša auditorija salīdzinājumā ar pērno gadu pieaugusi par 29 procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!