Foto: Kadrs no video
Japānas elektronikas korporācija "Sharp" prezentējusi unikālo planšetdatoru, kuru var izmantot kā "gudro" virtuves dēli, vēsta aģentūra "Itar Tass", atsaucoties uz Japānas masu medijiem.

Šādas neparastās ierīces ideju kompānijai ieteikusi britu studente Falmuta Šivona Edrjusa, piedaloties kompānijas Eiropas nodaļas rīkotajā konkursā "#GetItDownOnPaper" par labāko sadzīves priekšmeta dizainu.

Jauniete saņēmusi galveno balvu – viņa varēja stažēties Japānas korporācijā, un rezultātā radīts planšetdators "Chop-Syc". Ārēji tas atgādina parastu koka virtuves dēli, kurā virsmā ir ievietots ekrāns.

Šādas iekārtas īpašnieks varēs uz tā nosvērt produktus, meklēt internetā jaunas receptes, pat pasūtīt interneta veikalos trūkstošas ēdiena sastāvdaļas, un darīt to visu burtiski, neatejot no plīts.

"Sharp" izstrādātāji uzskata, ka jauninājums varētu patikt veselīga dzīvesveida piekritējiem, kuri visbiežāk internetā meklē iespējas dažādot savu ēdienkarti.

Tomēr laikā "Sharp" pagaidām nav pārliecības, ka "Chop-Syc" jau var laist tirgū Japānas speciālisti atzīts, ka sensori varētu nebūt pietiekami izturīgi, lai pārdzīvotu, piemēram, sasaldētas gaļas griešanu. Izstrādātāji arī joprojām domā, kā nodrošināt iekārtas hermētiskumu. "Sharp" gan cer, ka visas šīs problēmas izdosies atrisināt un jauninājums tomēr nonāks veikalu plauktos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!