Foto: Shutterstock
Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) Latvijā ieviesīs virtuālo e-parakstu - Latvijā izstrādātu unikālu sertifikācijas pakalpojumu, kas pašlaik ir vienīgais virtuālais e-paraksts Eiropā, informē centrs.

Virtuālais e-paraksts būs pieejams ikvienam interneta lietotājam, lai nodrošinātu ērtu un tiesiski saistošu komunikāciju ar Latvijas valsts institūcijām, bankām, telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem un citām iestādēm.

LVTRC cer, ka jaunais e-paraksts būtiski mainīs Latvijas iedzīvotāju paradumus. Tas ir arī būtisks priekšnoteikums, lai Latvija tiktu ierindota vienā no augstākajām vietām to Eiropas valstu vidū, kas nodrošina IT sertifikācijas pakalpojumus, norāda centrs.  

Plašākas ziņas par virtuālo e-parakstu amatpersonas sniegs preses konferencē 1.februārī plkst. 11:00 viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvia". Preses konferences noslēgumā ikviens varēs pieteikties un iegūt virtuālo e-parakstu. Lai to izdarītu, līdzi jāņem pase un bankas kodu karte vai kodu kalkulators (SEB, Swedbank, Citadele).

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) ir viens no vadošajiem elektronisko sakaru pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, kas dibināts 1924. gadā. Tas nodrošina telekomunikāciju risinājumus nozīmīgākajiem Latvijā pārstāvētajiem mobilo sakaru, interneta un telekomunikāciju operatoriem un valsts institūcijām. LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī.

Kopš 2009. gada 1. jūnija LVRTC ir pārņēmis visas sertifikācijas pakalpojumu, tai skaitā e - paraksta, saistības no Latvijas Pasta un kļuvis par oficiālo šī pakalpojuma sniedzēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!