Vadošā Baltijas informācijas tehnoloģiju kompānija "MicroLink" nolēmusi iekšēji pārstrukturizēties, apvienojot grupas uzņēmumus pēc to sniegto pakalpojumu veida un ieviešot vienotu preču zīmi, trešdien žurnālistiem pavēstīja "MicroLink" valdes loceklis Jānis Bergs, norādot, ka Latvijā līdz ar to savu nosaukumu zaudēs kompānija VAR.
Turpmāk "MicroLink", liekot uzsvaru tieši uz informācijas tehnoloģiju atbalsta pakalpojumu sniegšanu vidējiem un lielajiem uzņēmumiem visās trijās Baltijas valstīs, strukturāli darbosies trīs virzienos - kompleksu informācijas tehnoloģiju un programmatūras sistēmu veidošana, par ko atbildēs "MicroLink Sistēmas", datu komunikāciju un centrālo sistēmu atbalsts, par ko atbildēs "MicroLink Data", un gala lietotāju atbalsts, ko veiks "MicroLink ServIT".

"MicroLink Data" apvienos "MicroLink" ietilpstošos interneta pakalpojumu sniedzējus "MicroLink Online" Igaunijā un "Delfi Internet" Latvijā un Lietuvā, kuru pamatuzdevums būs centrālo serveru un programmatūras administrēšana, kā arī datu pārraides nodrošināšana.

"MicroLink Data" valdes loceklis Vitālijs Mozerts uzsvēra, ka "Microlink" priekšrocība ir tā, ka uzņēmums var klientiem piedāvāt no publiskā interneta tīkla neatkarīgu datu pārraides tīklu visās trīs Baltijas valstīs, ko jau tagad, piemēram, izmanto kompānija "Coca Cola".

Mozerts norādīja, ka privāto datu pārraides tīklu pakalpojumi, pirmkārt, tiks sniegti vidējiem un lielajiem korporatīvajiem klientiem, bet preču zīme "Delfi Internet" saglabāsies tikai kā zīme datu pārraides servisa pakalpojumiem, ko "MicroLink" piedāvās vidējiem un mazajiem uzņēmumiem.

"MicroLink ServIT", kas veidojas no uzņēmumiem VAR Latvijā un "AstroData" Igaunijā, pamatdarbību veidos gala lietotāju datortehnikas un programmu nodrošinājuma uzstādīšana un apkalpošana.

"MicroLink ServIT" direktors Latvijā un bijušais VAR vadītājs Aleksis Orlovs sacīja, ka VAR savu nosaukumu vēl saglabās aptuveni līdz 1.jūlijam, kad "MicroLink" sākas jauns finansu gads.

"MicroLink Sistēmas", ko veido "Fortech" Latvijā, "MicroLink Netcoms" Lietuvā un "MicroLink Systems" Igaunijā, nodarbosies ar dažādu informācijas tehnoloģiju sistēmu projektu izstrādi.

Savukārt "Microlink" meitas kompānijas - bezvadu iekārtu ražotājs "SAF Tehnika" un interneta mediju kompānija "Delfi" - turpinās darbu kā atsevišķi uzņēmumi ar pašreizējiem nosaukumiem.

Bergs norādīja, ka "SAF Tehnika" ir viens no vērtīgākajiem "MicroLink" uzņēmumiem, jo pēc tās produkcijas - bezvadu datu pārraides iekārtām, ko galvenokārt izmanto telekomunikāciju un mobilo sakaru operatori,- pašreiz pasaulē ir īpaši liels pieprasījums.

Bergs uzsvēra, ka grupā ietilpstošo uzņēmumu konsolidācijas atbilstoši to darbības virzieniem mērķis ir labāka resursu izmantošana un labāka darba efektivitāte.

"MicroLink" kopējais apgrozījums 2001./2002.finansu gada deviņos mēnešos bija 52 miljoni eiro un kopējais šā finasu gada apgrozījums tiek plānots aptuveni 65 miljonu eiro apjomā.

Šajā finansu gadā "MicroLink" varētu strādāt ar zaudējumiem līdz pat 500 tūkstošiem eiro, bet nākamajā finansu gadā jau ir paredzama peļņa aptuveni viena miljona eiro apjomā.

"MicroLink" finansu gads sākas 1.jūlijā un beidzas 30.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!