Jaunais "Windows Media Player 7" ļauj "Microsoft" par soli pietuvoties "RealNetworks" radītajam "Jukebox" produktam, kura iespējās ietilpst digitālo mediju failu apstrāde, uzglabāšana un atskaņošana personālajos datoros. Lai gan "Microsoft" licencējis savu programmatūru "MusicMatch" kompānijai, kas šajā tirgus segmentā sacenšas ar "RealNetworks", pats programmatūras gigants "Jukebox" līdzīgu produktu līdz šim nav piedāvājis.

Ar jauno izstrādājumu "Microsoft" seko nozares tendencei uz universālu iekārtu, kas var operēt ar visdažādākā formāta digitālajiem mediju formātiem vienotā interfeisā - no video un audio signālu plūsmas apstrādes, līdz CD un lejupielādes iespējām. Novembrī "MusicMatch" laida klajā integrētu atskaņotāju, kas atbalsta "Microsoft" tehnoloģiju, līdz ar to "RealNetworks" nācās darīt to pašu ar "RealPlayer". "RealNetworks" vēl nav laidis klajā universālu atskaņotāju.

Jaunā produkta laišana klajā varētu liecināt par "Microsoft" veiksmīgo darbību tirgū, pamazām deldējot "RealNetwork" dominanci.

Pārbaudes verijas laišana klajā notiek īsi pēc tam, kad "RealNetworks" iegādājās "Microsoft" audio tehnoloģijas licenci, apliecinot, ka saspīlētās attiecības starp abām kompānijām, kas iepriekšējos gados no sadarbības investīciju politikā un kopējām tehnoloģiju izstrādēm nonāca līdz savstarpējām dzēlībām un sūdzībām ASV senātā, sāk uzlaboties.

Programmatūras ražotājs uzskata licencēšanas darījumu ar "RealNetwork" par zīmi, ka "Windows Media" kļūs par digitālo audio standartu par spīti tam, ka "RealNetworks" piedāvātais vadošais audio plūsmas formāts un MP3 līdz šim ieņem dominējošo pozīciju lejupielādes vajadzībām. "RealNetworks" norāda, ka "Jukebox" piedāvās "Microsoft" formāta atbalstu, lai PC mūzikas atskaņotājs varētu apstrādāt visus nozīmīgākos audio failu lejuppārlādes formātus.

"Microsoft" jaunais atskaņotājs atbalstīs dažus, bet ne visus audio un video formātus. Ar to, piemēram, varēs atskaņot MP3 failus, bet "RealNetworks" formātu atpazīšana nebūs iespējama.

Kompānija norādīja, ka jaunais atskaņotājs palīdzēs vairot "Windows Media" popularitāti.

Vidusmēra patērētāju, nevis tikai koledžu studentu un citu tehnoloģiski izglītotu lietotāju grupu, krass intereses pieaugums par jauno produktu varētu vairot "Microsoft" izredzes panākt tirgus līderi. Programmatūras ražotājs pēdējā laikā jaunā produkta izstrādē guva sekmes, liecina publicētie pārskati.

Kombinējot "Jukebox" tehnoloģiju ar "Windows Media Player" un saistot to ar vadošo "Windows" operētājsistēmu, "Microsoft" vēlreiz varētu nodemonstrēt, kā kompānijas kontrole pār PC galda datoriem var sniegt pieeju jauniem tirgiem.

Jaunais atskaņotājs, gluži tāpat kā "RealNetworks" "Jukebox" piedāvā digitālo mediju failu uzglabāšanu, atskaņošanu un pārvaldīšanu, ieskaitot arī pārrakstīšanas iespēju un CD satura pārvietošanu PC.

"Version 7" sper soli pretim arī "Microsoft" plāniem plaukstas ierīču un patērētāju elektronisko iekārtu tirgū, kurā "Windows CE" operētājsistēma nespēja izrādīt pienācīgu pretestību konkurentiem, piemēram, "Palm". Ar jauno atskaņotāju tā lietotājam būs iespēja piekļūt portatīvajai iekārtai tajā skaitā arī ar kompaktajiem "Flash" lasītājiem.

Kosmētiskās atšķirības jaunākajā "MediaPlayer" nebūt nav virspusējas. "Version 7" noformēts ar jauna dizaina interfeisu, turklāt piedāvājot iespēju izvēlēties vienu no vairākiem dizaina veidiem, vai pat radīt jaunu. Tas varētu palīdzēt atskaņotājam kļūt populārākam programmētāju un mākslinieku vidē, kas ieinteresēti, lai pircējiem nemitīgi būtu redzams viņu firmas vārds vai attēls.

Jaunā atskaņotāja iespējās iekļauta arī mūzikas vizualizācija. Tie ir grafiskie faili, kas spontāni reaģē uz mūziku, ritma un skaņas svārstību iespaidā mainot krāsas un to salikumus.

Lielākas iespējas signālu kontrolei sniedz integrēts 10 frekvenču audio ekvilaizers, bet videosignāla kontrolei paredzēta iespēja regulēt attēla kontrastu, spilgtumu un krāsu blīvumu.

Atskaņotāja lietotāji ar īpašu izvēlņu palīdzību varēs ielādēt arī "Alliance Entertainment's" "All Music Guide" piedāvātos reitingus, pārskatus un diskogrāfijas, kā arī citu informāciju.

"Microsoft" bez maksas laiž klajā "Windows Media Player" pārbaudes versiju "Windows 98" un "Windows 2000" pārskatā, bet galīgā izstrādājuma versija būs pieejama vēlāk šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!