"Macintosh" paredzētais "Internet Exporer 5" šonedēļ pēc vairākārtējas jaunieveduma klajā laišanas atlikšanas būs pieejams lejuppārlādei. "Microsoft sākotnēji plānoja darbus pie "Internet Exporer 5" pabeigt 1999. gada vasarā, bet vēlāk atvirzīja termiņu līdz gada beigām. Septembrī kompānija atzina, ka arī šis termiņš nav reāls, un ieteica interesentiem paciesties līdz ziemai.

"Microsoft" atliks cerēt uz "Macintoch" lietotāju pacietību arī turpmāk, jo jaunajā pārlūkprogrammā, kas darbojas ar "Mac 7.6.1" operētājsistēmu, vai jaunāku, joprojām nav radio darbarīku, kas bija viens no zīmīgākajiem jaunievedumiem, kad pirms gada tika laista klajā "Windows" versija. "Macintosh" versijā saukti par mediju darbarīkiem, "Windows" vidē tie lietotājam piedāvāja iespēju operēt ar atskaņošanas un tās pārtraukšanas slēdžiem, skaņas skaļuma regulēšanu un radio apklusināšanu, kā arī īpašu izvēlni, kurā lietotājs varēja ievietot savu iecienītāko radiostaciju adreses.

"Microsoft" pārstāji norādījuši, ka veikts liels darbs izstrādājot atveidošanas moduli, kas veic Interneta teksta un grafikas attēlošanu, tādēļ arī radusies aizkavēšanās.

Pat, ja tas tā patiešām ir, "Macintosh" lietotājiem būs iespēja pirmajiem iemēģināt vairākus "Internet Exporer 5" piedāvātos jaunos darbarīkus, ieskaitot izsoļu pārvaldību. Pirmo reizi izmēģināts jūlijā "Macworld" gadatirgū Ņujorkā, jaunais darbarīks sniedz iespēju sekot līdzi izsolēm, ļaujot uzzināt to sākšanās un slēgšanas laikus, kā arī to, vai kāds ir samaksājis par izsolītajām lietām.

"Macintosh" paredzētajā "Internet Exporer 5" ir arī "Internet Scrapbook", kas ļauj lietotājam uzglabāt un pārzināt Interneta mājas lapas.

Sekojot "Macintoh" tendencei ļaut lietotājam izvēlēties pārlūkprogrammas attēla krāsu, "Internet Exporer 5" veiktas arī kosmētiskas izmaiņas. Lietotājiem būs iespēja izvēlēties zileņu, "Bondi", vīnogu, grafīta, laima, "PowerBook" melnās, "Powerbook" bronzas, zemeņu vai mandarīnu krāsas noformējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!