Savulaik populārā interneta pārlūkprogramma "Netscape" drīzumā beigs savu pastāvēšanu. "Netscape" īpašnieks kompānija "America Online" (AOL) jau atlaidis lielāko daļu no 50 darbiniekiem, kas strādāja pie jaunu pārlūka versiju izveides.
AOL paziņojusi, ka "Netscape" brends tomēr saglabāsies, lai atbalstītu pārlūka vecākās versijas, taču jaunas modifikācijas netiks radītas.

"Netscape" dibināta 1994.gadā un sava pārlūka pirmās versijas laida klajā tā paša gada oktobrī. Pārlūku varēja saņemt bez maksas, un īsā laikā tas ieguva daudz piekritēju un lietotāju.

1995.gadā šī interneta pārlūka lielās popularitātes dēļ "Netscape" kļuva par vienu no veiksmīgākajiem debitantiem ASV fondu tirgū. Taču līdz 1998.gada beigām kompānija jau bija iekļuvusi nopietnās grūtībās, galvenokārt tāpēc, ka "Microsoft" iekaroja tirgu ar savu "Internet Explorer", kas ir integrēts ''Windows'' vidē. Šobrīd "Internet Explorer" kontrolē 96% no interneta pārlūkprogrammu tirgus.

AOL kļuva par programmatūras kompānijas "Netscape" īpašnieci 1998.gadā.

Lai gan AOL pieder "Netscape", pasaulē lielākā interneta pakalpojumu kompānija ir izvēlējusies savu globālā tīkla pārlūku balstīt uz "Microsoft Internet Explorer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!