Foto: Publicitātes foto
"Anonymous" grupas hakeriem esot izdevies uzlauzt NATO datortīklu un piekļūt slepeniem dokumentiem, kurus grupa grasās publiskot, ceturtdien ziņoja aģentūra "Associated Press".

Savā kontā mikroblogu vietnē "Twitter" hakeri ievietojuši PDF failu, norādot, ka tas ir "dienesta lietošanai" paredzēts dokuments, kas datēts ar 2007.gada 27.augustu. "Sveiki, NATO. Jā, mums ir daudz interesantu ziņu," raksta hakeri.

Ziemeļatlantijas alianses pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms, aģentūru informēja, ka aliansei ir zināms par kadas hakeru grupas internetā publicētiem dokumentiem, kuri varētu būt arī slepeni. "NATO drošības eksperti pašlaik pēta šos paziņojumus," sacīja NATO pārstāvis. Alainse "stingri nosoda jebkādu slepenu dokumentu noplūdi, kas potenciāli var apdraudēt NATO sabiedrotos, bruņotos spēkus un civilpersonas".

"Anonymous" ir hakeru grupa, kas atbalsta interneta vietnes "WikiLeaks" veidotājus. Šī vietne kļuva pasaulslavena pēc tam, kad publiskoja ASV diplomātisko saraksti.

"Anonymous" organizēja vairākus uzbrukumus uzņēmumu un organizāciju mājas lapām, kuri, hakeru ieskatā, bija kaitējuši "WikiLeaks". Piemēram, "Anonymous" sarīkoja uzbrukumus ASV Senāta, Centrālās izlūkošanas pārvaldes, Brazīlijas prezidenta un valdības, uzņēmumu "Sony", "Visa" un "MasterCard" interneta mājas lapām un citiem resursiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!