Foto: Publicitātes foto

No ceturtdienas, 8. augusta, ar "Tele2" līdzdalību Latvijā darbību sāk pirmais nacionālais mūzikas straumēšanas serviss "Streamus", kas sniedz iespēju datorā vai mobilajā telefonā klausīties mūziku no vairāku miljonu dziesmu kataloga.

"Streamus" ir arī pirmais mūzikas straumēšanas serviss pasaulē, kurā ir visplašākais legāli pieejamais Latvijas mūziķu dziesmu katalogs, kā arī populārāko pasaules, tajā skaitā NVS valstu, mūzikas zvaigžņu ieraksti. "Streamus" ekskluzīvi ir pieejams vairāk nekā miljonam "Tele2" un "Zelta Zivtiņa" klientu, kuri turklāt mēnesi varēs klausīties mūziku bez maksas.

Mūzikas straumēšanas serviss "Streamus" tika atklāts trešdien, 7. augustā, īpašā "Tele2" rīkotā koncertā Kalnciema kvartālā, kuru apmeklēja ap diviem tūkstošiem interesentu. Par godu šim notikumam Toms Grēviņš atskaņoja mūziku no vinila skaņu platēm, savukārt ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājās labi pazīstami Latvijas mūziķi, kuru mūzika pieejama arī "Streamus" – trio Rolands Ūdris jeb Ūdrītis, Ilona Balode un Vilnis Krieviņš, Juris Kaukulis ("Dzelzs Vilks"), Goran-Gora, Dons, Māra Upmane-Holšteine un Juris Kalnišs ("Astro'n'out").

"Šī ir nozīmīga diena ne tikai Latvijas mūzikas nozarei un mūzikas cienītājiem, bet arī Latvijas jauninājumu jomai! "Streamus" apliecina, ka esam radoši uzņēmējdarbībā un spējam vietēji radīt augsti konkurētspējīgu analogu pasaulē zināmiem mūzikas straumēšanas servisiem, vienlaikus iepriecinot iedzīvotājus ar plašāko pašmāju mūzikas katalogu," saka "Tele2" komercdirektors Jānis Spoģis. ""Tele2" pētījums liecina, ka 53% iedzīvotāju klausās mūziku mobilajā telefonā, un mūsuprāt šo cilvēku skaits tuvāko gadu laikā turpinās pieaugt. Cilvēki vēlas lietot arvien plašāku un dažādāku saturu savos telefonos, un "Tele2" aktīvi atbalsta un piedāvā ekskluzīvi saviem klientiem mobilā satura pakalpojumus – tā ir mobilo sakaru nākotne!"

"Esam pozitīvi satraukti, piedāvājot Baltijā pirmo nacionālo mūzikas straumēšanas servisu! Gandarījums ir arī par to, ka, klausoties "Streamus", Latvijas mūziķi saņems ievērojami lielāku atlīdzību, nekā tos klausoties citur. Sadarbība ar "Tele2" ir arī pasaulē nebijis straumēšanas servisa integrācijas līmenis mobilo sakaru uzņēmumu pamatdarbībā, ko jau pozitīvi novērtējušas tādas ietekmīgas globālās mūzikas ierakstu kompānijas kā "Universal Music Group"," saka "Music Online" izpilddirektors Kārlis Būmeisters. "Mēs turpināsim ievērojami attīstīt "Streamus" servisu un aplikāciju, tajā skaitā piedāvājot jaunas iespējas un nemitīgi papildinot mūzikas katalogu, tāpēc priecāsimies par ikviena lietotāja atsauksmēm un ierosinājumiem! Tie palīdzēs mums ne tikai pilnveidot esošo servisu Latvijā, bet arī veiksmīgāk to eksportēt. Varam jau tagad paziņot, ka pēc neilga laika "Streamus" tiks atklāts arī Igaunijā."

Noslēgtie līgumi ar pasaulē lielāko mūzikas izdevēju "Universal Music Group" un citām pasaules mēroga ierakstu kompānijām "Streamus" lietotājiem sniedz iespēju neierobežoti klausīties vairākus miljonus dziesmu – gan agrīnos "The Rolling Stones" albumus, gan aktuālāko no "Lady Gaga", Lana Del Ray, U2, "Metallica" un citiem mūziķiem. Savukārt tik plašu legāli pieejamo Latvijas mūzikas katalogu "Streamus" var piedāvāt, pateicoties noslēgtajai sadarbībai ar teju visiem Latvijas populārāko mūziķu izdevējiem. Tas arī nozīmē to, ka katra dziesmu atskaņošanas reize tiks fiksēta un nodrošinās atlīdzību pašmāju mūziķiem.

Mūziku ar "Streamus" starpniecību ir iespējams klausīties datorā ("Windows", "Mac OS"), apmeklējot mājas lapu www.streamus.lv, vai bez maksas lejupielādējot "Streamus" aplikāciju viedtelefonā. Sākotnēji aplikācija būs pieejama "Android" viedtelefoniem, bet drīzumā arī "iPhone". Lai sāktu lietot "Streamus", ir jāreģistrējas "Streamus" mājas lapā vai jālejupielādē aplikācija telefonā. Reģistrējoties ar savu telefona numuru, "Tele2" klienti varēs mēnesi lietot "Streamus" mūzikas straumēšanas servisu bez maksas. Pēc šī laika perioda "Streamus" varēs abonēt uz mēnesi par 4,92 latiem. Samaksa par "Streamus" tiks pievienota "Tele2" klientiem ikmēneša mobilo sakaru rēķinā. Par šo cenu drīzumā būs pieejamas arī tādas papildu iespējas kā lejupielādēt dziesmas savā telefonā, izdevīgi piedāvājumi "Streamus" abonēšanai kopā ar "Tele2" datu tarifu plāniem un citi.

Straumēta mūzika nozīmē to, ka tā "skan" pa interneta saikni pēc pieprasījuma, bet klausītājs to nevar saglabāt savā ierīcē. Tādējādi, lai klausītos mūziku "Streamus" datorā vai telefonā, ir nepieciešams interneta pieslēgums, tāpēc "Tele2" iesaka pirms pakalpojuma lietošanas pieslēgt sev piemērotāko datu tarifu plānu vai arī straumēt mūziku, pieslēdzoties pieejamajam WiFi tīklam. Vidēji vienas dziesmas noklausīšanās patērēs divus līdz astoņus megabaitus datu apjoma.

Mūzikas straumēšanas serviss "Streamus" radīts, sadarbojoties Latvijas uzņēmumam "Music Online" un mobilo sakaru operatoram "Tele2". Servisa izstrādā piedalās arī igauņu speciālisti, kuri savulaik iesaistījās pasaulē plaši izmantotās programmas "Skype" izveidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!