Foto: DELFI
Trešdien kompānija Canon oficiāli iepazīstina ar jaunu sākumlīmeņa spoguļkameru EOS 1200D, kas izstrādāta tiem fotomākslas entuziastiem, kas pirmo reizi izvēlas spoguļkameru. 'Delfi' bija iespēja ar šo un citām kamerām iepazīties klātienē.

EOS 1200D turpina pirms vairākiem gadiem izlaisto EOS 1000D un EOS 1100D ceļu. Tā ir ļoti kompakta, taču ne tik maza kā EOS 100D. Kamera ir ērti lietojama ar vienu roku - visas vadības pogas ir izvietotas korpusa labajā pusē un lielākoties ir ērti aizsniedzamas neatlaižot kameru no satvēriena.

EOS 1200D necenšas izlikties par ko vairāk, kas tā ir - kamera iesācējiem, kas vēlas sākt apgūt fotografēšanu ar spoguļkameru, taču nevēlas tam veltīt pārāk daudz līdzekļu. Kameras saskarne ir īpaši pielāgota iesācējiem, ar izvēlnēm, kas vienkārši paskaidro uzstādījumus un režīmus.

Līdz ar kameru pieejama arī īpaša viedtālruņu aplikācija EOS Companion, kas piedāvā padomus, instrukcijas un vingrinājumus. Aplikācija palīdz atrast risinājumu biežākajām bilžu uzņemšanas problēmām - piemēram, ko darīt, ja attēls ir pārāk tumšs, objekts ir izplūdis utt. kā arī sniedz padomus konkrētu situāciju fotografēšanai. Aplikācija pieejama Android un iOS ierīcēm un ir pielāgota tieši EOS 1200D lietotājiem.

Kamera ieguvusi ne tikai funkcionālus, bet arī tehniskus jauninājumus. Tās pamatā ir 18 megapikseļu APS-C CMOS matrica un DIGIC 4 attēlu procesors. Kamerai ir 9 punktu autofokusa sistēma un tā spēj uzņemt attēlu sērijas līdz pat trīs kadriem sekundē. LCD ekrāns ir nedaudz lielāks kā iepriekšējiem modeļiem - 3 collas, ar 460k punktu izšķirtspēju.

Lietotājiem, kas nevēlas iedziļināties kameras uzstādījumos pieejams Scene Intelligent Auto režīms, kas automātiski izvēlas piemērotākos uzstādījumus, kā arī vairāki radošie filtri, piemēram miniatūru efekts un "fish-eye".

EOS 1200D uzņem arī video, tagad jau Full HD 1080p izšķirtspējā. Interesants jauninājums ir Video Snapshot režīms, kas ieraksta īsus video fragmentus un apvieno tos vienā filmiņā.

Jaunās Canon EOS 1200D spoguļkameras pieejamība Latvijā tiek solīta jau martā. Kameras cena pagaidām netiek izziņota, taču visticamāk tā daudz neatšķirsies no priekšgājēja EOS 1100D, kas šobrīd Latvijā pieejams par aptuveni 300 eiro.

Reizē ar jauno spoguļkameru, Canon izziņo arī vairākas PowerShot un IXUS sērijas kompaktkameras. Viens no interesantākajiem jaunumiem ir PowerShot G1X Mark2, kas patiks daudziem foto entuziastiem. Kamerā iebūvēta 12.8 megapikseļu CMOS matrica un 24-120mm F2-3.9 objektīvs. Tai ir DIGIC 6 attēlu procesors, atlokāms ekrāns un Wifi bezvadu savienojums.

Šī un citas kameras aplūkojamas fotogalerijā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!