Foto: Vida Press
Trešdien, 29. janvārī, miris daudzu interneta lietotāju iemīļotais kaķis vārdā Pulkvedis Mjau (attēlā), kurš bija reģistrēts Ginesa rekordu grāmatā kā kaķis ar visgarāko spalvu pasaulē.

Kā liecina informācija Pulkveža oficiālajā "Facebook" profilā, dzīvnieks bija tikai nedaudz vecāks par diviem gadiem.

Pulkveža saimniece Anna Mērija viņa faniem par kaķa nāves iemeslu apsolījusi pastāstīt nedaudz vēlāk - tad, kad būs beigusi savu mīluli apraudāt.

Zināms vien tas, ka pagājušā gada novembrī Pulkvedis Mjau nokļuva slimnīcā, kur viņam tik veikta nopietna operācija un asins pārliešana.

Persiešu un himalajiešu jauktenis Pulkvedis Mjau Ginesa rekordu grāmatā tika iekļauts pagājušajā gadā, kad komisija reģistrēja viņa vidējo spalvu garumu - 23 centimetrus.

Par interneta slavenību viņš gan kļuva vēl pirms tam - 2012. gada vasarā, kad viņam tika izveidots "Facebook" profils. Pateicoties bargajai sejas izteiksmei, daudziem radies iespaids, ka šis kaķis ir apvainojies uz visu pasauli.

Dzīves laikā Pulkveža Mjau mīļākā nodarbošanās bija gulēšana pie ieslēgta ventilatora, baudot tā radīto vēja pūsmiņu un tādējādi atvēsinoties.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!