86. ASV Kinoakadēmijas balvu "Oskaru" pasniegšanas ceremonijā par aizvadītā gada labāko filmu tika atzīta drāma "12 gadi verdzībā", bet visvairāk – septiņas – statuetes tika piešķirtas kosmosa sāgai "Gravitācija".

Filma ieguva vairākus "Oskarus" par tehniskajiem sasniegumiem un skaņu, bet godalgots tika arī tās režisors - meksikānis Alfonso Kuarons, kurš "Oskaru" saņēma gan kā režisors, gan par filmas montāžu.

Pasaules kino nomā "Gravitācija" jau nopelnījusi vairāk nekā 600 miljonus ASV dolāru, un daudzus skatītājus tā pārsteigusi ar iespaidīgajām kosmosa ainavām. Tiesa, lielākā daļa specefektu radītas ar datorprogrammu palīdzību.

Savukārt ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa administrācija (NASA) piedāvā savu fotogrāfiju sēriju, kas tapusi nevis kinostudijā, bet gan reālos apstākļos kosmiskajā telpā.

Fotogrāfijās redzams, kā Zeme un Saule izskatās astronautu acīm, un tagad ikvienam interesentam ir iespēja salīdzināt, cik autentiskas darbības bija redzamas aktrises Sandras Bullokas izpildījumā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!