Foto: Publicitātes foto
Latvijā un vēl daudzās pasaules valstīs pirmdien, 10. martā, kanālā "National Geographic" pirmizrādi piedzīvos populārzinātnisko raidījumu cikls "Kosmoss – Visuma odiseja" ("Cosmos: A Spacetime Odyssey"), kas ļaus ikvienam pietuvoties kosmosa noslēpumiem, padziļināt izpratni par visuma evolūciju un cilvēku vietu šajā grandiozajā stāstā.

Lielais sprādziens, evolūcijas teorija, dzīvības izcelšanās, dinozauru izmiršana, Saules un kosmosa mistērijas - tā ir tikai daļa no tēmām, kuras aplūkos jaunā cikla trīspadsmit sērijās, informēja "Fox International Channels" (FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.

"Kosmoss - Visuma odiseja" nav parasta dokumentāla filma par zinātni vai sarežģīta mācību grāmata - tās mērķis ir plašam televīzijas skatītāju lokam sniegt iespēju doties episkā ceļojumā laikā un telpā.

"Mēs gribam stāstīt, kāpēc zinātne un zināšanas par zinātni ir svarīgas ikvienā demokrātiskā valstī, kā tās ietekmē mūsu dzīvi un maina domāšanu. Mēs gribam iekvēlināt ikvienā cilvēkā mītošo izziņas kāri," stāsta raidījuma vadītājs pasaulslavenais ASV astrofiziķis un zinātnes popularizētājs Nīls Degrass Taisons.

Viņš atklāj, ka raidījums pirmām kārtām izgaismos, cik patiesībā liels ir Visums, jo daudzi cilvēki to neapjauš. Daudzi arī nezina, ka cilvēks uz Zemes sāka dzīvot tikai pavisam nesen.

Ja mūsu Visuma veidošanās ilgumu var salīdzināt ar vienu kalendāro gadam, cilvēks šajā laika nogrieznī parādījās vien 31. decembra pēdējās minūtēs. Jēzus septiņas sekundes, bet Muhameds - četras sekundes pirms pusnakts, stāsta Taisons.

Šis vīrs sarežģītas zinātniskas lietas skaidro pārsteidzoši vienkāršā un saprotamā, neļaujot skatītāju uzmanībai atslābt ne uz mirkli. Ne velti šim harismātiskajam, asprātīgajam un jauneklīgi mundrajam 55 gadus vecajam zinātniekam žurnāls "People Magazine" ir piešķīris pasaulē seksīgākā astrofiziķa titulu.

Raidījuma "Kosmoss - Visuma odiseja" pirmizrāde pirmdien, 10. martā, plkst. 18.00 būs skatāma visos trijos "Fox International Channels" grupas kanālos - "National Geographic", "Fox" un "Fox Life". Turpmākās sērijas demonstrēs kanāls "National Geographic".

Raidījumu cikla reklāmas treileri var noskatīties šeit!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!