Foto: Vida Press
Pasaulē lielākais interneta preču piegādātājs "Amazon" nācis klajā ar unikālu risinājumu – nākotnē preces saviem klientiem viņi piegādās ar bezpilota lidaparātu palīdzību.

Par šiem kompānijas plāniem "Amazon" šefs Džefrijs Bezoss svētdien informēja amerikāņu televīzijas kanāla CBS skatītājus, bet internetā vienlaikus ievietots video sižets, kā šī neparastā piegāde tiks īstenota.

Pēc Bezosa vārdiem, jaunais pakalpojums, kas nosaukts par "Prime Air", ļaus pircējiem preces saņemt jau 30 minūtes pēc pasūtījuma apstiprināšanas. Kompānijas šefs uzsver, ka šis piegādes veids būs ne tikai ātrāks, bet arī daudz ekoloģiskāks par visiem līdzšinējiem.

Jaunais pakalpojums iesākumā būs attiecināms uz sūtījumiem, kuru svars nepārsniedz 2,3 kilogramus, bet tādu, pēc Bezosa vārdiem, ir 86 procenti no visiem pasūtījumiem.

Lai šādā veidā varētu sūtīt preces, "Amazon" vēl nepieciešama ASV Civilās aviācijas Federālās pārvaldes atļauja. "Mūsu galvenā prioritāte būs drošība. Mums ir jābūt pārliecinātiem, ka bezpilota lidaparāts nevienam neuzkritīs uz galvas," savus plānus atklāja Bezoss.

Kompānija cer, ka preču piegāde šādā veidā vismaz Amerikā varētu sākties pēc četriem vai pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!