Foto: Reuters/Scanpix

Kompānija "Apple" Sanfrancisko notiekošajā pasaules programmatūras izstrādātāju konferencē prezentējusi savu jaunāko operētājsistēmu iOS6 viedtālruņiem "iPhone", planšetdatoriem "iPad" un atskaņotājiem "iPod Touch", kas vairs neizmantos populāro "Google Maps" karšu servisu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tā vietā "Apple" laidīs klajā savu karšu servisu, kas piedāvās augstas izšķirtspējas kartes un iespēju skatīt lielāko pasaules pilsētu trīsdimensiju kartes. Tāpat jaunā sistēma piedāvās navigācijas sistēmu ar "balss vadīšanas" funkciju, kas īpaši noderīga būs auto vadītājiem.

Pagājušajā nedēļā "Google" arī paziņoja, ka izstrādā trīsdimensiju kartes mobilajām iekārtām, kas izmanto "Android" operētājsistēmu.

"Apple" jaunās operētājsistēmas "beta – versijas" laišana klajā iecerēta jau šonedēļ.
Viedtālruņu "iPhone 4S", "IPhone 4" vai ""iPhone 3GS", kā arī planšetdatoru "iPad", "iPad 2" un atskaņotājiem "iPod touch" jaunā operētājsistēmas versija būs bezmaksas.

Tāpat jaunā operētājsistēma ļaus viedtālruņiem uzturēt videosakaru funkciju, izmantojot mobilo internetu 3G. Iepriekš šo funkciju varēja uzturēt tikai ar bezvadu interneta "Wi – Fi" palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!