Korporācijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss (attēlā), kurš pēdējos gados pievērsies filantropijai, ierakstījis uzjautrinošu "virālo" video ar sevi galvenajā lomā – tādā veidā Geitss vēlējies pievērst uzmanību interneta saitei "GatesLetter.com".

Šajā mājaslapā publicēta Geitsa ikgadējā atskaite, kas veltīta cīņai pret globālo nabadzību un pret slimību izplatību trešās pasaules valstīs.

Savu filmiņu Geitss parādījis amerikāņu sarunu šova "Vakars ar Džimiju Felonu" ēterā. Šova vadītājs Geitsam jautā, kā cilvēku uzmanību pievērst jaunai mājaslapai, bet Geitss atbild, ka labākais veids ir vīrusveida video izplatīšana.

Felons iebilst, ka tas nemaz nav tik vienkārši, bet miljardierim Geitsam viss jau ir nokārtots un viņš nekavējoties nodemonstrē savu ierakstīto video fragmentu.

40 sekunžu garajā klipiņš Geitss parādās dažādos tēlos: ar bārdu, ar parūku, hipsteru brillēs, ar vampīra ilkņiem, dzeltena cāļa maskā utt. Visi šie tēli gan pa vienam, gan korī atkārto Geitsam nepieciešamo interneta adresi.

Kas attiecas uz pašu "GatesLetter.com", savā vēstījumā Geitss cenšas atspēkot trīs mītus, kas, pēc viņa domām, traucē uzvarēt cīņā pret nabadzību pasaulē.

Šīs trīs lietas ir: 1) pārliecība, ka nabadzīgās valstis vienmēr būs nabadzīgas; 2) pārliecība, ka starptautiskā palīdzība tiek izsaimniekota neefektīvi; 3) bažas, ka nabadzīgo valstu iedzīvotāju skaita palielināšanās izraisīs planētas pārapdzīvotību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!