Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas tiesa noraidījusi "Apple" prasību aizliegt pārdot korejiešu kompānijas "Samsung" planšetdatoru "Galaxy Tab", kuru "Apple" uzskata par pārāk līdzīgu "iPad" un līdz ar to patentu pārkāpjošu. Tiesa nosprieda, ka "Galaxy tab" "nav tik stilīgs", vēsta "Bloomberg".

Tiesnesis Kolinss Bīrss nospriedis, ka "Galaxy Tab" pēc dizaina nav tik stilīgs kā "Apple" produkts. Lai gan abas mobilas ierīces no priekšpuses ir ļoti līdzīgas, tomēr "Galaxy Tab" aizmugurējās daļas stils ir unikāls, līdz ar to atsverot "frontālu līdzību".   

Tiesnesis arī norādījis, ka "Samsung" planšetdatoram nepiemīt tāda "ieturēta vienkāršība" kā "iPad" dizainam. Līdz ar to, viņaprāt, ASV kompānijas sūdzībām nav pamata.

Juridisko cīņu "Apple" ar "Samsung" uzsāka pērnā gada aprīlī dažādās valstīs, ieskaitot Nīderlandi, Vāciju, Austrāliju, ASV un Japānu. Piemēram, Vācijas tiesa pieņēma lēmumu par labu "Apple" un aizliedza tās tirgū "Galaxy" planšeti, tomēr vēlāk tā atgriezās veikalos, kad "Samsung" šim produktam veica izmaiņas.

 "Apple" tiesā panākusi pagaidu aizliegumu ASV tirgū realizēt "Samsung Galaxy Tab 10.1" planšetdatoru. Tiesas lēmumā atzīta "Samsung" vaina negodīgā konkurencē, tirgū ieviešot "produktus ar patentu pārkāpumiem". Iepriekš tiesa atzina, ka "Samsung Galaxy Tab 10.1" un "Apple iPad" planšetdatori ir "praktiski neatšķirami".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!