Foto: Publicitātes foto

Japāņu kompānija "Canon" izgatavojusi jau 80 miljonus "EF" sērijas objektīvu. Šis jaunais sasniegums panākts tikai deviņus mēnešus pēc 70 miljonā objektīva izgatavošanas pērnā gada oktobrī un sakrīt ar "Canon EOS" sistēmas 25. jubileju.

Visā pasaulē populāro "Canon EF" sērijas objektīvu ražošana tika uzsākta 1987. gada martā uzņēmuma Utsunomijas ražotnē līdz ar pirmās "Canon EOS" sērijas SLR fotokameras prezentāciju. Pēdējo 25 gadu laikā šajā modeļu klāstā ir izmantoti visjaunākie tehnoloģiskie sasniegumi un ieviestas dažādas inovācijas, ieskaitot pasaulē pirmo objektīvu ar ultraskaņas motoru (USM) un attēla stabilizatora (IS) tehnoloģiju, kā arī vairākslāņu "Diffractive Optical" (DO) elementu un "Subwavelength Structure" pārklājuma (SWC) pretatspīduma tehnoloģiju.

Gan fotogrāfiem, gan video operatoriem paredzēto "EF" objektīvu klāsts ietver 76 dažādus modeļus. Papildus DSLR fotokamerām paredzētajiem "EF" un "EF-S" objektīviem modeļu klāsts tagad ir paplašināts ar 4K izšķirtspējas "EF Cinema" objektīviem. Šāgada jūlijā "Canon" prezentēja arī jaunu "EF-M" objektīvu sēriju, kas īpaši izstrādāta uzņēmuma "EOS M" kompaktās sistēmas fotokamerai, kas apvieno "Canon" raksturīgo attēla kvalitāti un kompaktu konstrukciju.

EF objektīvu ražošanas sasniegumi:
– 1995. gadā saražoto "EF" objektīvu skaits pārsniedz 10 miljonus;
– 2001. gadā saražoto "EF" objektīvu skaits pārsniedz 20 miljonus;
– 2006. gadā saražoti 30 miljoni "EF" objektīvu;
– 2008. gadā saražoto objektīvu skaits aprīlī sasniedz 40 miljonus;
– 2009. gadā saražoti 50 miljoni objektīvu;
– 2011. gadā saražoto objektīvu skaits janvārī pārsniedz 60 miljonus;
– 2011. gadā tikai deviņu mēnešu laikā "EF" objektīvu ražošanas apjoms pieaug par vēl desmit miljoniem, oktobrī sasniedzot 70 miljonu robežu.

Kopš ražošanas uzsākšanas 1987. gadā attīstība notiek kopumā četrās ražotnēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!