Foto: Publicitātes foto

Japāņu kompānija "Canon" prezentējusi otrās paaudzes maināmo objektīvu bezspoguļa fotokameru "EOS M2". Lai arī jaunais modelis vizuāli izskatās tāds pats kā iepriekšējais, tas kļuvis gabarītos nedaudz mazāks un ieguvis šīs sistēmas lietotāju visgaidītāko uzlabojumu – būtisku automātiskā fokusa ātruma pieaugumu.

"Canon EOS M2" aprīkots ar 18 megapikseļu APS-C izmēra CMOS matricu. Fotokameras gabarīti ir par aptuveni astoņiem procentiem mazāki nekā līdzšinējam modelim. Savukārt "Hybrid CMOS AF II" sistēma, kāda tiek izmantota arī "EOS 100D" spoguļkamerā, ļāvusi autofokusa laiku samazināt vairāk nekā divkārtīgi.

Tāpat jaunajai kamerai ir bezvadu savienojuma (WiFi) iespēja ar citām ierīcēm, kas ļauj ne tikai pārsūtīt bildes, bet arī distancēti kontrolēt fotokameru ar "EOS Remote" viedierīču aplikācijas starpniecību.

"Canon EOS M2" trīs collu ekrānam ir miljons punktu izšķirtspēja. Savukārt slēdža ātruma diapazons ir no 1/4000 līdz 30 sekundēm, bet gaismjutība ISO – no 100 līdz 25 600. Tāpat ar šo fotokameru iespējams uzņemt video sižetus līdz pat "Full HD" izšķirtspējā ar 24, 25 vai 30 kadriem sekundē.

Jāatzīmē, ka maināmo objektīvu bezspoguļu fotokameru tirgus 2012. gadā sasniedza 18 miljonus pārdoto vienību, kas ir par 13% vairāk nekā gadu iepriekš.

"Canon EOS M2" cena Japānā būs no 64 800 jenu (275 lati). Par fotokameras pieejamību Eiropas tirgū informācijas pagaidām nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!