Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Canon" šodien oficiāli atklājusi jauno "5D Mark III" fotoaparātu, kas piedāvājumā aizstās līdzšinējo "5D Mark II" modeli. Fotoaparātam ir jauns 22,3 megapikseļu pilnkadra sensors, kurš spēj uzņemt sešus katrus sekundē, un 61 punkta autofokusa sistēma no flagmaņa "1D X". Jaunais fotoaparāts, kas salīdzinājumā ar priekšteci ieguvis lielākoties uzlabojumus video filmēšanai, Eiropā būs pieejams no marta beigām par 3 299 eiro.

"Canon 5D Mark III" fotoaparāta korpuss izgatavots pēc līdzības ar "7D". Tas izmanto jauno 14 bitu "Digic 5+" procesoru. Aparāta gaismjutība ir ISO 100 – 25 600, kas paplašināms diapazonā no 50 līdz 102 800. Tāpat šis fotoaparāts atbalsta gan CF, gan SD atmiņu kartes.

Lai arī "5D Mark III" ir uzlabots visos aspektos salīdzinājumā ar priekšteci, tomēr būtiskākās izmaiņas ir tieši video režīmam. Tas saglabā 1080p izšķirtspējas ierakstu ar 24 līdz 60 kadriem sekundē, tomēr "Canon" norāda, ka tā apstrādē ir samazināta dažādu digitālo kropļojumu iespēja. Vēl "5D Mark III" ir austiņu pieslēgvieta, lai kontrolētu skaņas ierakstu filmēšanas laikā, kā arī regulējama skaņas ieraksta jutība.

Fotoaparātam ir 3,2 collu ekrāns ar 1 040 tūkstoš punktu izšķirtspēju. Slēdzim ražotājs garantē 150 000 ciklu, turklāt tam ir nodrošināts arī klusākas darbības režīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!